Kirjastokaista.fi har förnyats

den 24 maj 2012 12:19

Kirjastokaista.fi är en för alla öppen webbtjänst som erbjuder program om bibliotek, biblioteksbranschen, litteratur och kultur i allmänhet i form av video och radioprogram. Programmen på Kirjastokaista är uppdelade enligt kategorier, från program som riktar sig till alla som är intresserade av bibliotek och litteratur i allmänhet till specifika program som berör biblioteksbranschen.

Kirjastokaista.fi har förnyats. Den nya sidan är byggd på Wordpress och videomaterialet har laddats upp i Vimeo -videotjänsten för att göra tjänsten mera användarvänlig. Bland annat har programmen lagts in på en karta, så att man lätt kan klicka fram snuttar från sin egen ort. De olika kategorierna har också paketerats ihop och lagts på ingångssidan för att underlätta navigeringen, ifall man vill välja allmänna kulturprogram eller specifika program som behandlar biblioteksbranschen.

Kirjastokaista.fi innehåller program gjorda av både Kirjastokaista -teamet och program gjorda av biblioteken och andra samarbetspartners. Kirjastokaista sammanställer och marknadsför alltså program som producerats för eller av bibliotek. På Kirjastokaista är det även möjligt att följa med live sändningar från olika evenemang som streamas av Kirjastokaista eller av samarbetspartners.

Alla program på Kirjastokaista.fi är tillgängliga för alla. Delning och inbäddning av program gjorts så lätt som möjligt, och allt fungerar såväl med smartmobiler som med surfplattor.

Kirjastokaista.fi är en del av de nationella Biblioteken.fi tjänsterna.

Se och hör biblioteken!

• Plus