Riksdagsbibliotekets kundtjänst i Posthuset öppnar torsdagen den 14 juni kl. 9.00

den 12 juni 2012 11:52

Från och med den 14 juni och ett och ett halvt år framåt finns Riksdagsbiblioteket i tillfälliga lokaler i Posthuset i Helsingfors. Ingången är på samma sida som järnvägsstationen och adressen är Stationsplatsen 5 H, 4 vån.

Lokalerna i Posthuset är mindre än de ordinarie lokalerna på Auroragatan som nu är under renovering. Därför sker följande förändringar i den normala servicen:

- Antalet böcker måste begränsas. De viktigaste verken inom bibliotekets ansvarsområden (riksdag, juridik och samhälle) är dock tillgängliga, det vill säga en stor del av de verk, tidningar och tidskrifter som fanns i kundlokalerna på Auroragatan.
- Leveranstiden för böcker och publikationer ur magasinet är längre än normalt.
- Det finns ungefär tio datorer där biblioteksmaterial kan studeras.
- Biblioteket har ingen läsesal, inget pausrum och inga arbetsplatser för forskare.

Informationstjänsten, telefonnumren till kundtjänsten och öppettiderna är oförändrade.

Mer information finns på webbsidan:

Närmare information lämnas av serviceenhetscheferna Kaarlo Mäkelä, tfn 09-432 34 75, och Mirja Pakarinen, tfn 09-432 34 34, eller per e-post fornamn.efternamn@riksdagen.fi .

• Plus
  • Minus