Finlands svenska biblioteksdagar 2018

Finlands svenska biblioteksdagar går i år av stapeln 24–25.5 i Helsingfors. Deltagande berättigar också till rabatt på inträdet till Helsinki Lit. Anmäl dig via den elektroniska anmälningsblanketten senast 9.5 för att delta till medlemspris. Deltagaravgiften är i år 50 €/30 € för en dag och 80 €/50 € för två dagar. Icke-medlemmar betalar 75 € för en dag och 100€ för två, samma pris gäller för anmälningar efter 9.5. Hotell bokar var och en själv, vi rekommenderar att man bokar i god tid för att få ett hotell med bra läge.

Biblioteksdagarna hålls i Nordisk kulturkontakts utrymmen på Kajsaniemigatan 9. I deltagaravgiften ingår kaffeservering, övriga måltider betalas på plats. För lunchen finns ett stort utbud av lunchrestauranger i samma kvarter att välja mellan. På torsdag kväll hålls festmiddag på restaurang Pjazza, Georgsgatan 18.

Anmälningsblanketten

Nordisk kulturkontakt

Pjazza

Välkommen med på Finlands svenska biblioteksdagar!

Med förbehåll för ändringar, programmet uppdateras efter hand.

Torsdag 24.5

12–13.30    Utforska rummet, en metod för biblioteksutveckling.  Eiler Jansson, biblioteksutvecklare på Regionbibliotek Halland och Agneta Göthesson, konstnär och lärare berättar om ett projekt som utvecklats på regionbiblioteket i Halland.

13.30–14.30  Kaffe och rundvandring på Nordisk kulturkontakts specialbibliotek.

14.30–16    Vad är Selkis och Äppelhylla? Tillgängliga medier för barn och unga på två språk, presentation och diskussion.

16.45–17.30    Biblioteksbesök. Tobias Larsson guidar oss på Iso Omenas servicetorg där biblioteket delar utrymme med en bred palett andra tjänster.

19.30  Middag med prisutdelning på restaurang Pjazza. Reservera plats i samband med anmälan.

Fredag 25.5.

kl. 9–10         Föreningens årsmöte