Fortbildning och seminarier

Livestream: Kan litteraturen redde klimaet? – en konference (LiteratureXchange)

I samarbete med Aarhus internationella litteraturfestival LiteratureXchange kommer vi att visa en direktsändning av konferensen ”Kan litteraturen redde klimaet?” på vårt bibliotek på fredagen den 9, kl. 11.30-16 finsk tid.

Vilken roll kan skönlitteraturen spela i vår förståelse av klimatkrisen? Kan litteraturen ta på sig rollen som aktivist? Ser vi framtiden som utopisk eller snarare dystopisk? Dessa frågor kommer bland annat att stå i centrum för denna internationella konferens som kommer att fokusera på klimatfrågor och skönlitteratur.

Medverkande under konferensen kommer bland andra att vara författarna Johanna SinisaloMaja LundeJessie KleemannCarsten Jensen och Silja E.K. Henderson, samt forskarna Gregers Andersen och Matthias Stephan.

Du kan läsa mer om konferensen och hitta det fullständiga programmet här.

Nordisk kulturkontakt kommer att direktsända denna intressanta konferens i Ting-salen på Kajsaniemigatan 9. Vi bjuder på kaffe och fika.

----

Nordisk kulturkontakt har beviljats miljöcertifikatet Ekokompassen. Vi strävar efter att minska vårt koldioxidavtryck och planerar allt resande inom den egna verksamheten med eftertanke. Åk kollektivt när du besöker oss, så bidrar också du till ett grönare kulturliv!

Ort
Helsingfors
Plats
Nordiska biblioteket, Kajsaniemigatan 9
Börjar
Slutar
Organisation
Nordisk kulturkontakt (i samarbete med Aarhus internationella litteraturfestival LiteratureXchange)
Kontaktperson
Mikaela Wickström, senior­rådgivare, barn- och ungdoms­litteratur
Telefon
+358 10583 1011
Fortbildningens eller seminariets tema