Lediga jobb

Bibliotekarie

Ligger uppväckandet av barns läsentusiasm och stödande av multilitteracitet nära ditt hjärta?

Lovisa stad söker på nytt en bibliotekarie som ansvarar för huvudbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Tidigare ansökningar beaktas. I uppgiften som bibliotekarie kan du agera självständigt och samarbeta med olika aktörer i staden. Dina arbetsuppgifter omfattar planering och produktion av och kommunicering till skolorna och småbarnspedagogiken om evenemang och program för barn och unga. Vi uppskattar nya idéer, ett utvecklande arbetsgrepp och entusiasm till att arbeta med barn och unga samt en vilja att lära sig nya arbetssätt eller apparater.

Som bibliotekarie kommer du att ansvara för Lovisa huvudbiblioteks barn- och ungdomssamling som i huvudsak är tvåspråkig. Vi använder oss av bibliotekssystemet Koha.

Dina arbetsuppgifter innefattar kundservice på Lovisa huvudbibliotek och varierande biblioteksuppgifter, bland annat hantering av boktransporter och tidningar. Arbetet är skiftarbete och innefattar kvälls- och veckoslutsarbete.

Lovisa stadsbibliotek är en liten och livfull arbetsgemenskap till vilken hör utöver huvudbiblioteket dessutom tre närbibliotek och en bokbuss. I ditt arbete kommer du att utöver för huvudbiblioteket också producera program för bibliotekets andra verksamhetsställen och för stadens kulturevenemang. På grund av den mångsidiga arbetsbilden behövs det av dig flexibilitet och en god stresshanteringsförmåga, men du har också goda möjligheter att inverka på dina egna arbetsuppgifter. Huvudbiblioteket finns för närvarande i ersättande lokaler, så du kommer i framtiden även att delta i planeringen och inredningen av avdelningen för barn och unga.

Lovisa är en livskraftig tvåspråkig kuststad på knappa 15 000 invånare. Cirka 600 anställda i staden sköter stadens tjänster. I Lovisa finner du såväl landsbygds- och stadsmiljö nära havet.

Behörighetskrav: lämplig högskoleexamen som innefattar eller utöver vilken man avlagt studier inom biblioteks- och informationsbranschen om 35 studieveckor/60 studiepoäng samt en god förtrogenhet i bibliotekets uppgifter och verksamhet.

Dessutom förutsätter vi: goda muntliga och skriftliga färdigheter i finska och svenska.

Ses som merit: körkort eller möjligheten till att använda egen bil, erfarenhet av att använda bibliotekssystemet Koha samt erfarenhet av bibliotekstjänster för barn och unga.

Ansökningstiden går ut måndag 25.9.2023 klockan 12.00.

Vi ber att ansökan skickas via Kuntarekry. Till ansökan ska bifogas skannade examensintyg som bevisar behörigheten eller så ska skriftliga kopior på dem skickas till adressen Harriet Lill-Smeds / Lovisa huvudbibliotek, Drottninggatan 3, 07900 Lovisa.
De som kallas för intervju tar med sig originalen av examens- och arbetsintygen.
Arbetet börjar enligt avtal.

Personen som väljs till uppgiften ska inom 30 dagar av delfåendet av valbeslutet framföra ett intyg om sitt hälsotillstånd.

En prövotid på sex månader iakttas.

Läs mer

Lovisa stad

Mer om arbetsgivaren

Kontaktinformation

Bibliotekarie Harriet Lill-Smeds tfn 044 0555 881, harriet.lill-smeds@loviisa.fi och chef för kultur och fritidsväsendet Leif Eriksson, tfn 044 0555 418 leif.eriksson@loviisa.fi

Lär dig mer om oss

Lovisa stad, Centralen för bildning och välfärd

Kom jobba i Finlands bästa småstad!

I Lovisa bor 15 000 aktiva och deltagande invånare. I Lovisa hittar du en havsnära boendeidyll, livskraftiga byar och en fridfull natur. Stadens cirka 650 anställda erbjuder människonära och företagsvänlig service på två språk.

Lovisa stad är en rökfri arbetsplats.

Ort
Lovisa
Plats
Lovisa huvudbibliotek
Börjar
Slutar
Organisation
Lovisa stad, Centralen för bildning och välfärd
Kontaktperson
Harriet Lill-Smeds
Telefon
044 0555 881