Lediga jobb

Bibliotekarie till Odes innehållsteam

Vi söker en bibliotekarie för en tillsvidareanställning som ska utveckla de svenskspråkiga tjänsterna i innehållsteamet. Du kommer att få arbeta tillsammans i en motiverad arbetsgemenskap, där vi snabbt får saker gjorda och utvecklar aktivt våra arbetsmetoder! Vi är glada och skrattar mycket, även om arbetet är stundvis hektiskt och arbetet aldrig tar slut.

Centrumbiblioteket Ode är ett livligt och ett modernt bibliotek samt ett litteraturhus. Det är ett av de 37 stadsbiblioteken i Helsingfors. I Ode arbetar det 68 anställda i sex olika team. Vi arbetar tillsammans och i trygga och självstyrda team, vi följer de gemensamt överenskomna principerna om ett säkrare utrymme.

Innehållsteamet ansvarar för att främja läsandet för vuxna genom olika tjänster och litteraturevenemang. Som svenskspråkig vuxenbibliotekarie får du ordna olika litteraturevenemang och program för att främja läsandet. Du ansvarar för den svenskspråkiga skönlitteraturen för vuxna i Ode och ser till att den är mångsidig. Du har en bra litteraturkännedom. Innehållsteamet strävar för att ta med kunderna och samarbetspartners i olika program och du deltar i helheten för teamet. Dina samarbetsförmågor och växelverkan är utomordentliga och du tycker om att arbeta med människor. Helmet-biblioteken har ett svenskspråkigt nätverk som du får vara en del av.

Kundbetjäningen är vår prioritering i Ode, vi arbetar vid olika ställen runt hela byggnaden. Om du är kreativ och kan betjäna kunderna i ett snabbt tempo, motiverad till att utveckla kundmöten är du kanske den vi letar efter. Vi arbetar i olika arbetsskift: första arbetsskiftet börjar kl. 7.30 och sista arbetsskiftet tar slut efter nio på kvällen. Var tredje veckoslut (lör och sön) arbetar vi också.

Vi erbjuder dig ett arbete som är meningsfullt inom jämställdhet och läsfrämjande, en vacker arbetsmiljö och trevliga kolleger, samt en stor arbetsgivares omfattande förmåner och utvecklingsmöjligheter. Kom och bli en del av oss i läsningens huvudstad.

Kolla arbetsplatsannonsen och sök.

 

Helsingfors Centrumbiblioteket Ode

Ort
Helsingfors
Plats
Tölöviksgatan 4, 00100 Helsingfors
Börjar
Slutar
Organisation
Helsingfors Centrumbiblioteket Ode
Kontaktperson
Kari Lämsä
Telefon
0503046069