Bibliotekarie

Korsholms bibliotek är en serviceinriktad, mångsidig och trivsam arbetsplats och vi söker nu en engagerad bibliotekarie på heltid (100%). Biblioteket har en decentraliserad servicestruktur med fyra filialbibliotek, bokbuss och huvudbibliotek.

Bibliotekarien ansvarar för att uppfölja och utveckla bibliotekets stora samling av skönlitteratur för vuxna på alla språk och i alla format samt bibliotekets musik- och filmsamlingar. Till bibliotekariens ansvarsområde hör också systemadministration och internt IT-stöd. Bibliotekarien har också särskilt ansvar för bokbussverksamheten samt ersätter chefen för bibliotekstjänster under kortare perioder. Bibliotekarien leder grupper och håller bokprat. I arbetet ingår att flitigt delta i de dagliga rutinerna och kundbetjäningen. I första hand utförs arbetet vid huvudbiblioteket i Smedsby.

Vi söker en kunnig bibliotekarie med mycket god samarbetsförmåga. Vi är intresserade av dig som har:
- Högre högskoleexamen i vilken ingår eller utöver vilken har slutförts studier som omfattar minst 60 studiepoäng (35 sv) inom informationsvetenskap
- Utmärkta kunskaper i svenska samt goda kunskaper i finska
- Stor litteraturkännedom
- Erfarenhet av biblioteksarbete och intresse för bokbussverksamhet
- Gedigen IT-kunskap och intresse för tekniska lösningar
- Förmåga att hantera administrativa och ekonomiska uppgifter
- Hög social kompetens, kommunikationsförmåga och servicekänsla


Meriterande är språkkunskaper utöver svenska och finska, ledarskapserfarenhet och genuint intresse av närmiljön samt utveckling av biblioteksverksamheten. Meriterande egenskaper: tålmodighet, flexibilitet och mångsidighet. Det är också en fördel om du har körkort och tillgång till bil.

Arbetstiden är 36,25 h/vecka och i arbetet ingår kvälls- och lördagsturer. Lön enligt AKTA. Anställningen gäller tillsvidare fr.o.m. 1.10.2020 eller enligt överenskommelse. Prövotid på 6 månader tillämpas. Den som väljs ska visa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd.

Ort
Korsholm
Plats
Korsholms bibliotek
Börjar
Slutar
Organisation
Korsholms kommun
Kontaktperson
Maria Kronqvist-Berg
Telefon
044-7271212