Lediga jobb

Bibliotekschef

Bibliotekschef till Kimitoöns bibliotek

 

Kimitoön är en naturskön tvåspråkig skärgårdskommun i Egentliga Finland.

Vi söker en bibliotekschef för ett tillsvidare tjänsteförhållande med början den 1.4.2024.

Kimitoöns bibliotek har fyra betjäningspunkter, i Kimito, Dalsbruk, Västanfjärd och Hitis. Kimitoöns bibliotek bildar bibliotekssamarbetet Blanka tillsammans med Pargas stadsbibliotek.

Bibliotekschefen ansvarar för bibliotekets verksamhet, ekonomi och personal. I arbetet ingår också bibliotekets sakkunniguppgifter och deltagande i kundbetjäningen.

Som bibliotekschef är din uppgift att ansvara för att biblioteket erbjuder kommuninvånarna mångsidiga och kvalitativa tjänster, samt att svara på utmaningarna i en föränderlig verksamhetsmiljö. Du har en stark förmåga att tänka innovativt och utveckla nya idéer för att förbättra bibliotekets tjänster och verksamhet. För att kunna utföra uppgiften på ett framgångsrikt sätt förutsätts organisations- och samarbetsförmåga, kommunikationskompetens samt förmåga att utveckla och upprätthålla partnerskap och samarbete med olika intressentgrupper

Behörighetskraven för tjänsten är lämplig högre högskoleexamen, ledarförmåga samt god kännedom om bibliotekens uppgifter och verksamhet (Bibliotekslagen 1492/2016, 17 §).

Av bibliotekschefen förutsätter vi goda kunskaper både i finska och svenska språket. Vidare värdesätter vi god organisations-, samarbets- och interaktionsförmåga, erfarenhet av ledarskap samt vilja att utveckla bibliotekets verksamhet.

Lönen bestäms enligt AKTA. Prövotiden är sex månader och den som väljs till tjänsten ska uppvisa ett godtagbart hälsointyg.

Ansökan lämnas in i elektronisk form via Kuntarekry, senast 1.10. 2023 kl. 23.00. Vi ser fram emot din ansökan!

Tilläggsinformation ger bildningschef Marjaana Hoikkala, 040 486 9695 och bibliotekschef Eija Sjöblom, 040 188 3783, förnamn.efternamn@kimitoon.fi.

Ort
Kimitoön
Plats
Kimitoön
Börjar
Slutar
Organisation
Kimitoöns kommun
Kontaktperson
Marjaana Hoikkala
Telefon
040 486 9695