Lediga jobb

Biblioteksfunktionär

Biblioteksfunktionär till Nykarleby stadsbibliotek

Vi söker dig som vill ingå i vårt kreativa arbetsteam och vara med och utveckla biblioteksverksamheten i Nykarleby stad som biblioteksfunktionär.

Nykarleby stadsbibliotek söker en biblioteksfunktionär på heltid fr.o.m. 28.3 2024 eller enligt överenskommelse. Din huvudsakliga arbetsplats är stadsbiblioteket, men du kan också arbeta på våra övriga betjäningspunkter.

Du är den vi söker om du tycker om att arbeta med människor och är samarbetsvillig, initiativrik och flexibel. Du bör också kunna arbeta självständigt. Arbetet innebär också kvälls- och lördagsarbete. Arbetstiden är 36h15min./vecka.

Till funktionärens huvuduppgifter hör kundbetjäning och -rådgivning, digistöd samt skötsel av samlingar. Biblioteksfunktionären deltar också med stöd av övrig personal i samarbetet med skolor och daghem. Övriga arbetsuppgifter påverkas av sökandes kunnande och intressen.

Behörighetskraven är för uppgiften lämplig examen. Till fördel ses avlagd examen inom biblioteks- och informationsbranschen eller studier som slutförs vid sidan av arbetet. Språkkraven är goda muntliga och skriftliga färdigheter i svenska och god förmåga att tala finska. Övrig språkkunskap räknas som merit.

Lön enligt AKTA. Prövotid 6 månader. Den som valts ska visa upp ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

För mer information kontakta bibliotekschef Nina Granberg tfn 044 7219 080 eller nina.granberg@nykarleby.fi

Ansök via Kuntarekry senast 19.2 2024.

Nykarleby är en bildningsstad med långa anor och biblioteksverksamheten har funnits i staden sedan år 1865. Stadens biblioteksverksamhet är idag en del av välfärdssektorn inom bildningsavdelningen i Nykarleby stad. Till välfärdssektorn hör även Arbis och Kultur och fritid. Till biblioteksväsendet hör tre bibliotek: Nykarleby stadsbibliotek och biblioteken i Munsala och Jeppo. Biblioteken jobbar också i nära samarbete med skolor och daghem.

Ort
Nykarleby
Plats
Nykarleby stadsbibliotek
Börjar
Slutar
Organisation
Nykarleby stad
Kontaktperson
Nina Granberg
Telefon
0447219080