Lediga jobb

Borgå stadsbibliotek söker biblioteksfunktionär

Borgå stadsbibliotek söker en biblioteksfunktionär för fast anställning från och med 2.9.2024 eller enligt överenskommelse.

Till Borgå stadsbibliotek hör ett huvudbibliotek, tre närbibliotek och en bokbuss. Biblioteket hör till Helle-biblioteksnätverket och har ett regionalt utvecklingsuppdrag i Nyland. Vår personal utvecklar aktivt verksamheten och mängden biblioteksbesök växer. Vi har en fin arbetsgemenskap och får mycket positiv respons av kunderna

Som biblioteksfunktionär jobbar du främst på närbiblioteken. Till arbetsuppgifterna hör kundbetjäning, samlingsarbete, boklogistik och andra uppgifter i enlighet med ditt kunnande. På biblioteket möter du kunder i alla åldrar. På närbiblioteken är barn och unga en stor kundgrupp.

Behörighetskravet är yrkesexamen, i vilken ingår studier inom biblioteks- och informationsbranschen eller lämplig yrkesexamen och tillräcklig erfarenhet av biblioteksarbete eller pedagogiskt arbete.

Vi förutsätter att du som söker jobbet har goda kommunikationsfärdigheter samt förmåga och vilja att jobba med människor i olika åldrar i en mångkulturell miljö. Goda kunskaper i finska och svenska ses som en fördel. Övrig språkkunskap är också till nytta i arbetet.

Lönen bestäms enligt det gällande allmänna tjänste- och arbetskollektivavtalet (AKTA). Den uppgiftsbaserade lönen är 2 454,96 euro i månaden och arbetserfarenhetstillägget 3 % eller 8 % beroende på din arbetserfarenhet. I arbetet ingår regelbundet kvällsarbete och lördagsjobb.
Provotid är 6 månader.

Skicka din ansökan senast måndag 24.6.2024 kl. 14.00 via Kuntarekry.

Ytterligare information ger chefen för bibliotekstjänster Malin Hollmén, tfn 040 7549 511 malin.hollmen@porvoo.fi (semester vecka 25) eller serviceansvariga Kaisa Tolonen, tfn 040-489 9605, kaisa.tolonen@porvoo.fi (semester vecka 23-25)

Ort
Borgå
Plats
Borgå
Organisation
Borgå stadsbibliotek
Kontaktperson
Malin Hollmén
Telefon
0407549511