Lediga jobb

Informatiker (60%, svensk litteratur eller kommunikation)

Huvudstadsregionens mest tvåspråkiga bibliotek erbjuder en utkiksplats för dig som är sakkunnig antingen inom svensk litteratur eller kommunikation. Informatikern som ansvarar för den svenskspråkiga samlingen för vuxna och bibliotekets kommunikation kommer en tid framöver att arbeta deltid med ett projekt, och en vikarie behövs för att sköta en del av hennes ansvarsområde.

Kundtjänst utgör stor del av en informatikers arbete, och där ingår också kvälls- och lördagsjobb. Beroende på dina intressen och ditt specialkunnande kan vikariatet få olika vinkling. En möjlighet är att du är kunnig i svenskspråkig litteratur och kultur för vuxna. Du känner dig inte främmande för att ordna evenemang, och i bästa fall har du redan erfarenhet av biblioteksarbete. Alternativt kan du rikta in dig mer på bibliotekets information till användarna. Du är redo att ta dig an kommunikationen i olika kanaler, i samarbete med bibliotekets personal.

Arbetet passar speciellt bra för den som gillar att ha koll på helheten och jobba självständigt, men som inte heller skyggar för rutiner och lagarbete. Vi värdesätter ett brett spektrum av färdigheter: din utbildning kan vara inom språk, litteratur, kultur, informationsvetenskap eller kommunikation. Eftersom det räcker med en lägre högskoleexamen för att kvalificera sig, lämpar sig tjänsten även för t.ex. en magisterstuderande.

Grankulla är en medelstor stad med en levande tvåspråkighet, mitt i huvudstadsregionen. Vi betjänar alla kunder på deras eget språk, svenska eller finska, och vi använder också båda språken i vårt interna arbete. Bibliotekstjänsterna utgör tillsammans med de övriga fritidstjänsterna en del av bildningsväsendet, och därför är både litteratur, kultur och lärande viktigt för oss.

Behörighetskrav: lämplig högskoleexamen samt goda kunskaper i båda inhemska språken.

Som fördel räknas: utmärkta kunskaper i svenska, god kännedom om svenskspråkig litteratur, kommunikationsfärdigheter, god samarbetsförmåga och erfarenhet av biblioteksarbete eller liknande arbete.

Arbetstiden är huvudsakligen 21 timmar och 45 minuter per vecka (60 % av heltid). Det är möjligt att ibland arbeta 80-100 % (t.ex. under semesterperioder) om du så önskar, men det är inget krav.

Arbetet inleds flexibelt enligt överenskommelse, tidigast 1.7.2023. Anställningsintervjuerna kommer att hållas den 14 juni kl. 15.30-17.30 och den 19 juni kl. 14-16.

Ort
Grankulla
Organisation
Grankulla stadsbibliotek
Kontaktperson
Jaakko Tiinanen