Lediga jobb

Projektarbetare: Bibliotekspedagog (60%)

Vi söker dig med positiv attityd som vill arbeta strategiskt och innovativt med barn och ungas läskunnighet!

Korsholms bibliotek leder ett tvåspråkigt, pedagogiskt inriktat projekt: Läsbroar i Korsholm / Lukusillat Mustasaaressa. I detta projekt vill biblioteket hitta samarbetssätt att lyfta läsningens betydelse i kommunen och förbättra förutsättningarna för bibliotekets läsfrämjande arbete. Fokuset är på barn och unga och samarbetet med grundläggande utbildningen och småbarnspedagogiken. Målet är att förankra den nationella läskunnighetsstrategin i Korsholms kommun. Vi söker nu en engagerad bibliotekspedagog på deltid (60%) 1.11.2023-31.12.2025 för att koordinera projektet och bygga nätverk.

Behörighetskraven är lämplig högskoleexamen med goda muntliga och skriftliga kunskaper i finska och svenska. Vi förutsätter att du har god kännedom om läsfrämjande arbete. Avgörande är personliga egenskaper såsom goda kommunikations- och nätverksfärdigheter, ett pedagogiskt förhållningssätt, initiativförmåga, kreativitet och god samarbetsförmåga. Meriterande är pedagogisk utbildning eller erfarenhet, bibliotekskunskap och erfarenhet av projektarbete.

Din arbetsplats är på Korsholms huvudbibliotek i Smedsby, men vi förutsätter att du har tillgång till egen bil eftersom i arbetet ingår samarbeten runtom i kommunen. Arbetstiden är 21 h 45 min/vecka.

Anställningen inleds 1.11.2023 eller enligt överenskommelse. Lön enligt AKTA.

Ort
Korsholm
Plats
Korsholms bibliotek
Börjar
Slutar
Organisation
Korsholms kommun
Kontaktperson
Maria Kronqvist-Berg
Telefon
0447271212
Avgift
Sök nu!