Lediga jobb

Vikariat som servicechef

Vi söker en servicechef för ett tidsbestämt tjänsteförhållande (2.9.2024–31.8.2026) för att leda ett av kultur- och bibliotekstjänsternas serviceområde, interna och regionala tjänster.

Vi söker en servicechef för ett tidsbestämt tjänsteförhållande (2.9.2024-31.8.2026) för att leda ett av kultur- och bibliotekstjänsternas serviceområde, interna och regionala tjänster.

Inom kultur- och bibliotekstjänster producerar vi tjänster inom bildning, kultur och välbefinnande för invånarna i området och stöder en levande stadskultur. Vi ansvarar bland annat för främjande av läskunnighet, allmän kulturverksamhet, uppsökande kultur- och bibliotekstjänster samt evenemangsverksamhet.

Vi har omfattande samlingar och erbjuder trivsamma lokaler för möten och aktiviteter samt ordnar olika slags evenemang för både barn och vuxna. Vi skapar ramar för ett mångsidigt kulturutbud och vi för vår del påverkar hur Vasa utvecklas som kulturstad. Som servicechef är du en del av vår flerprofessionella arbetsgemenskap och får påverka skötseln av och framtiden för bibliotekets regionala utvecklingsuppdrag.

Servicechefens uppgifter:
- vara chef för personalen vid det interna och regionala serviceområdet
- hantera och utveckla bibliotekets samlingar och e-tjänster
- ansvara för bibliotekets system, databaser, automation och regiontransporter
- ansvara för eventuella projekt vid biblioteket
- ansvara för koordineringen av sammanställandet av statistik
- styra den verksamhet som anknyter till det regionala utvecklingsuppdraget

Behörighetskrav är för uppgiften lämplig högskoleexamen och biblioteksfacklig erfarenhet och kompetens.

Språkkunskapskravet är god förmåga att i tal och skrift använda finska och svenska.
Goda kunskaper i engelska räknas som merit.

Vi förutsätter god förtrogenhet med och arbetserfarenhet av uppgifter och verksamhet inom biblioteksbranschen, särskilt erfarenhet av hanteringen av samlingar samt bibliotekssystem eller -databaser räknas som merit. Vidare förutsätter vi ledarskapserfarenhet samt goda färdigheter i växelverkan och organisering.

Vi värdesätter erfarenhet av arbete med statistik, synpunkter på hur bibliotekets material och e-tjänster kan utvecklas, aktivt grepp om arbetet och förmåga att ta egna initiativ samt synpunkter på hur bibliotekets arbetsprocesser kan utvecklas.

Vi erbjuder en intressant, mångsidig och betydelsefull arbetsmiljö inom kultur- och bibliotekstjänster. Du kommer att utföra dagens och framtidens biblioteksarbete tillsammans med oss, och det inleddes här hos oss i Vasa redan år 1794 i och med Finlands första lånebibliotek. Välkommen med i gänget!

Dessutom erbjuder vid förmåner inom stadens service, tjänstecykelförmånen samt ePassis kultur-, motions- och välmåendeförmåner.

Den uppgiftsbaserade lönen är 3 921,35€ / mån.
Prövotid är sex månader.

Den som valts till uppgiften ska innan arbetet börjar visa upp ett läkarutlåtande (T-intyg) över sitt hälsotillstånd.

Intervjuerna hålls vecka 32-33.
De som kallats till intervju tar med sig examensbetyg och arbetsintyg i original.

Ort
Vasa
Plats
Vasa stadsbibliotek
Organisation
Vasa stad, kultur- och bibliotekstjänster
Kontaktperson
Kultur- och biblioteksdirektör Sanna Bondas (Anträffbar 10.-14.6. och 24.6-12.7.)
Telefon
0401394048