Vill ditt bibliotek ha material inför läskampanjen Read Hour? Materialet är avgiftsfritt!  

Bästa bibliotekspersonal,  

förberedelserna inför Finlands största läskampanj Read Hour är i full gång! För fjärde gången kommer vi att uppmana Finland att stanna upp för att läsa en timme. Read Hour arrangeras torsdagen den 8 september kl. 18-19 – och vi behöver er hjälp! 

Biblioteken har en viktig roll när det kommer till människors läsiver och intresse för läsning. Vi inbjuder därför alla biblioteken att sprida Read Hour -kampanjens budskap runtom i Finland. Ifjol deltog över 80 bibliotek och över 130 personer ur bibliotekspersonalen i kampanjen. Det är nu dags att försäkra oss om att just ert bibliotek är med i år! 

För att vara bland de första att ta del av kampanjens officiella reklammaterial och information så rekommenderar vi er att registrera era e-postadresser på vår e-postlista för bibliotek. Allt kampanjmaterial är gratis och tillgängligt i augusti. I år har vi också utarbetat ett biblioteksmaterial med tio tips på hur ni i ert bibliotek kan fira Read Hour! Det här materialet kommer att sändas ut i juni till alla som finns med på e-postlistan.   

Fyll i kontaktuppgifterna här: https://q.surveypal.com/Read-Hour-kirjastot/  

Barn- och ungdomsstiftelsen ansvarar för kampanjens förverkligande och genom att ni beställer vårt material och finns med på vår e-postlista hjälper ni oss att få uppgifter om kampanjens spridningseffekt. Det här kan vi sedan rapportera vidare till bland annat kampanjens finansiärer. Vi söker kontinuerligt efter finansiering för att kunna upprätthålla kampanjen och genom att vi vet att ert bibliotek är med, är ni en del av garantin för att kunna ordna kampanjen även under kommande år.  

Vi förnyar som bäst våra kampanjsidor. I väntan på dem så kan ni bekanta er med Read Hour 2021 -kampanjen via www.nuori.fi/sv/readhour-2/  

Med önskan om läsiver och en riktigt solig vår 

Read Hour -kampanjen 

Barn- och ungdomsstiftelsen 

 

Mer information: 
 

Stina Heikkilä, ansvarig producent, Barn- och ungdomsstiftelsen 

stina.heikkila@nuori.fi 

040 145 2288 

Organisation
Barn- och ungdomsstiftelsen 
Kontaktperson
Stina Heikkilä
Telefon
040 145 2288