”Vi synes tå vi synes” - Barnbiblioteksdag

Vi synes tå vi synes” - Barnbiblioteksdag 5.9.2019 i Stundars

Under åren 2009-2017 arrangerade Vasa stadsbibliotek-landskapsbibliotek barnbiblioteksdag för regionens bibliotek som blev snabbt en tradition där vi samlas utanför biblioteket, med princip att tala på sitt eget modersmål och producera dagens innehåll med deltagarnas egna resurser utan externa utbildare. Förra året (2018) provade vi första gången att expandera dagarna till att täcka hela det regionala området och vi möttes varandra två dagar istället för en. Målet var från i början ett informellt möte med en avslappnad atmosfär - en kaffepaus hela dagen, eftersom pauserna i utbildningsdagen är oftast den bästa tiden för nätverkande och det gör vi också denna gång. Den tvåspråkiga dagen hålls i Solf och den finska i Lapua.

I år kommer vi att fokusera särskilt på ungdomsbiblioteksarbetet och på morgonen berättar varje bibliotek kort om det som är just nu nytt eller hänt inom ett år. Meddela Anneli om ni har något projekt, arbetsmetoder, evenemang etc. som riktar sig till ungdomsavdelningen eller t.ex. har förnyat utrymmet på något sätt som ni skulle vilja berätta lite mera om.

Vi börjar båda dagarna kl. 8.30 med morgonkaffe. Själva programmet börjar kl. 9.00 och dagens program slutar klockan 15.00. Ett mer detaljerat program kommer att meddelas senare.

Utbildningen är kompletterande skolning för bibliotekets personal och hör till den regionala utvecklingsuppgiften. Utbildningen är gratis för deltagarna men deltagarna själv ansvarar för sina reskostnader. Vi bjuder på lunch och morgon- och eftermiddagskaffe.

Tilläggsuppgifter ger

Anneli Haapaharju (anneli.haapaharju@vaasa.fi, på semester 28.6.-4.8.2019) och Minna Rinta-Valkama (minna.rinta-valkama@vaasa.fi, på semester 1.-28.7.2019)

Anmäl dig senast 30.8.2019 till:

Kom ihåg att kryssa i enkäten det datum som passar dig och du kan också gärna delta i båda dagarna om du vill.

Välkommen!

Solf