Bibliotekarie

Borgå stadsbibliotek söker en bibliotekarie till ordinarie arbetsavtalsförhållande från och med 1.8.2019 eller enligt överenskommelse.

Borgå stadsbibliotek söker en bibliotekarie som är intresserad av beståndsarbete. Du är med och väljer och beställer material till biblioteket. Du är intresserad av att synliggöra materialet genom att ställa fram det på ett lockande sätt och genom annan form av marknadsföring. Du ordnar gärna bokcirklar eller evenemang av olika slag. Vi uppskattar särskilt kännedom om och intresse för svenskspråkig skönlitteratur. Kundbetjäning är en viktig del av ditt jobb.

Behörighetskravet är lämplig högskoleexamen i vilken ingår eller utöver vilken har slutförts studier som omfattar minst 60 studiepoäng (35 sv) inom området för biblioteks- och informationstjänster på högskolenivå.

Vi förutsätter goda kunskaper i finska och svenska, men värdesätter speciellt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Övriga språkkunskaper räknas som merit. Lönen och andra anställningsvillkor bestäms enligt AKTA. I arbetet ingår regelbundet lördags- och kvällsarbete.

Arbetsförhållandet inleds 1.8.2019 eller enligt överenskommelse. Vid en eventuell intervju bör betyg och intyg företes i original. Den som väljs bör uppvisa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd innan prövotiden utgår. Vi tillämpar en prövotid på sex månader.

Skicka din ansökan så fort som möjligt via länken https://www.kuntarekry.fi/se/jobbar/bibliotekarie-237375/ , eftersom vi eventuellt börjar intervjua redan under ansökningstiden. Allra senast vill vi ha din ansökan 24.6.2019 kl. 15.

Ytterligare information ger chefen för bibliotekstjänster Malin Hollmén, tfn 040 144 7637 malin.hollmen@porvoo.fi eller serviceförman Tetta Korhonen, tfn 040 594 4043, tetta.korhonen@porvoo.fi.

 

Ort
Borgå