Bibliotekschef

~Vi söker dig som vill ingå i vårt kreativa arbetsteam och vara med och utveckla framtidens biblioteksverksamhet i Nykarleby som bibliotekschef.

Speciell vikt sätts vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten. Vi vill att du har en god förmåga att kommunicera och kan skapa ett gott och entusiasmerande arbetsklimat. För att trivas hos oss behöver du vara en person som fördomsfritt vågar pröva det oprövade. Det är viktigt att du på ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kompetens och får medarbetarna delaktiga och engagerade i verksamheten. Viktigt är också att du kan prioritera mellan många konkurrerande arbetsuppgifter. Vi vill att du uppskattar att jobba i team, som drivs av att utveckla verksamheten där kundfokus är ett ledord i den dagliga verksamheten. Som bibliotekschef kommer du att arbeta strategiskt och operativt både inom kommunen och i nätverk.
Av den som leder det kommunala biblioteksväsendet krävs för tjänsten eller uppgiften lämplig högre högskoleexamen, ledarförmåga och god förtrogenhet med bibliotekens uppgifter och verksamhet. (Lag om allmänna bibliotek 29.12.2016/1492) Därtill bör du ha minst 60 studiepoäng eller 35 studieveckor inom området för biblioteks- och informationstjänster eller bör ha erhållit tillräcklig kännedom om biblioteks- och informationstjänster på annat sätt. Vi förutsätter att du har god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska. Tjänsten är underställd välfärdsnämnden med välfärdschefen som närmaste förman.
Tjänsten besätts från 14.10.2019 eller enligt överenskommelse.
Ansökan via Kuntarekry före 22.9.2019 kl. 23.59.

 

Ort
Nykarleby
Plats
Nykarleby stadsbibliotek
Kontaktperson
Liselotte Harjulin
Telefon
0447219080