Biblioteksfunktionär

Stadens biblioteksverksamhet är en del av välfärdssektorn inom Nykarleby stad. Till välfärdssektorn hör även Arbis och kultur- och fritidsverksamhet. Till biblioteksväsendet hör tre bibliotek: Nykarleby huvudbibliotek och biblioteken i Munsala och Jeppo. Munsala bibliotek finns i nyrenoverade Munsalagården.
Vi söker en biblioteksfunktionär på deltid (70 %) fr.o.m. 1.9.2019 eller enligt överenskommelse. Din huvudsakliga arbetsplats är Munsala bibliotek, men du kommer också att arbeta på våra övriga betjäningspunkter. Du är den vi söker om du är serviceinriktad, samarbetsvillig, initiativrik och flexibel. Du bör också kunna arbeta självständigt. Arbetet innebär också kvällsarbete.
Till arbetsuppgifterna hör att utveckla och ansvara för verksamheten vid Munsala bibliotek. Du ska också samarbeta med skolor och daghem i Munsala och ha hand om stadsbibliotekets ”boken kommer-verksamhet”.
Behörighetskraven är minst yrkesinriktad grundexamen, där det ingår eller utöver vilken har slutförts studier som omfattar 35 studiepoäng inom området för biblioteks- eller informationstjänster eller yrkesexamen i informations- och bibliotekstjänster. Språkkraven är god förmåga att i tal och skrift använda svenska och god förmåga att tala finska.

Lämna in din ansökan via Kuntarekry.

Sista ansökningsdag 19.08.2019 kl. 16.00

 

 

Ort
Nykarleby
Plats
Nykarleby stadsbibliotek
Organisation
Nykarleby stadsbibliotek
Kontaktperson
Liselotte Harjulin
Telefon
0447219080