Har letat efter en bok ett tag nu. Kan inte komma på titel eller författare men kan i detalj beskriva framsidan och handlingen. Jag läste den för några år…

Frågan ställd

Har letat efter en bok ett tag nu. Kan inte komma på titel eller författare men kan i detalj beskriva framsidan och handlingen. Jag läste den för några år sedan och jag är ganska säker på att den är en deckare för barn.

På framsidan ser man i förgrunden 2-3 personer som ligger och spanar vid ett stängsel med buskage omkring. På andra sidan stängslet syns en fabrik/lagerbyggnad.

Boken är nog ganska kort och handlar om en tonårig flicka vars pappa blivit kidnappad. Han visste för mycket om några olagliga affärer som ägde rum på fabriken vilket gjorde att de kidnappade honom. Flickan ska nu rädda sin pappa och får lifta med en kanalbåt. Hon ljuger om varför hon behöver lift men berättar tillslut sanningen och ungdomarna på båten hjälper henne.

Jag är dessutom ganska säker på att boken var skriven i tredjeperson perspektiv som följde alla karaktärernas egna tankar och handlingar, inte bara huvudpersonens.

Får för mig att de på något ställe får fel på båten och turas om att hoppa ner i hytten för att försöka lösa problemet.

Om jag kunde få förslag på vad boken kan heta eller hur jag ska hitta den skulle jag vara väldigt tacksam. Så otroligt retligt att jag inte kan komma på det!

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Tyvärr så hittar jag inte boken, som du beskriver. Kanske skulle den kunna finnas bland de här deckare för unga som finns i sökningen i Stockholms stadsbibliotek, https://biblioteket.stockholm.se/sok/mediatype/Bok/category/F%C3%B6r%20…

Verkar inte vara Viveca och Camilla Stens bok eller någon av den här bokhyllans böcker, https://www.boksampo.fi/sv/node/11625

Det är väl inte Carolyn Keenes Kidnappad, https://www.boksampo.fi/sv/kulsa/http%253A%252F%252Fdata.kirjasampo.fi%…?

Kanske hittar du den bland böckerna i Sidospår, https://www.boksampo.fi/sv/sivupiiri.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.