Jag letar efter två böcker tror jag, för jag kommer inte ihåg om det är i samma bok eller inte. "bok 1" handlar om en tjej där hennes kompis hittas död,…

Frågan ställd

Hej!
Jag letar efter två böcker tror jag, för jag kommer inte ihåg om det är i samma bok eller inte.
"bok 1" handlar om en tjej där hennes kompis hittas död, tjejens pappa råka ha en buckla på bilen som han svarar på att han har kört på ett rådjur. Men senare visar sig att det var pappan som hade kört på henne.

"bok 2" det handlar om en tjej och hennes kompis ska träffa en kille från nätet, kompisen tar på sig orange kläder och skulle träffa killarna, jag kommer inte ihåg om hon blev slagen eller inte, men killen ville träffa henne för han trodde att hon var utlänning på grund av hennes namn och han skulle slå ihjäl henne så.

Som sagt jag vet inte om det är samma bok eller inte. Det är ungdomsböcker vet jag.
Tack i förhand!

Svar

Besvarad

Jag tror böckerna du letar efter är Ritta Jacobssons böcker Afrodite och döden samt Afrodite och hämnden. Jag hittar följande beskrivning av böckerna i BTJ’s databas med litterära verk:

Afrodite och döden

Författare: Ritta Jacobsson; Evelina Thörnberg

Förlag: B Wahlströms

År: 2009

Prisbelönt svensk deckare. Vinnare av Spårhunden 2006, tidskriften Jurys pris för bästa ungdomsdeckare, med motiveringen ""en trovärdig berättelse om brott som föds ur rädsla och dumhet"".En kväll försvinner Afrodites granne och klasskamrat Mikaela på vägen hem från en kompis. Några dagar senare hittas hon - död. Afrodite kan inte låta bli att undersöka vad som kan ha hänt och dras in i en härva av ledtrådar, lögner och farliga intriger. Ju mer hon forskar desto mer stärks en gnagande känsla som hon försöker förtränga. Mördaren är någon hon känner. Och han har förstått att hon vet alldeles för mycket...I böckerna om Afrodite kombinerar Ritta Jacobsson sin förmåga att skriva trovärdigt och engagerande för ungdomar med sin känsla för en riktigt spännande historia.

 

Afrodite och hämnden

Författare: Ritta Jacobsson

Förlag: B Wahlströms

År: 2008

Ungdomsdeckare. I Sverige. Idag.Jag stirrade på de där hårda kängorna, grep tag i Voffs nackskinn och backade automatiskt mot bryggan med Voff efter mig. Jo stod kvar mellan bryggan och killarna, tyst och förundrad. Varför sa de inget? Bara stirrade. Jag måste veta. Ett svar skulle möjligen kunna smälta bort den iskalla klump i magen som signalerade att vi var i fara.Det verkar som om någon är ute efter Ditte. Hon har förföljts, fått mystiska telefonsamtal och hotfulla mail. Vem är det och varför? Hänger det ihop med att hon ska vittna i en rättegång mot ett ungdomsgäng? I området har dessutom några unga tjejer blivit överfallna och misshandlade på senaste tiden. Hänger överfallen ihop på något sätt? Och har de något att göra med Ditte? Samtidigt spirar romantiken för Ditte och hennes bästa kompis Jo. De har båda ¬träffat varsin jättetrevlig kille på internet och ska träffa dem i verkligheten. Frågan är om killarna är de de verkar? Medan sommarlovet närmar sig bestämmer sig Ditte för att reda ut hur allt hänger ihop. Men det är en pusselbit hon helt har missat. En mycket avgörande såda...Med Afrodite och döden vann Ritta Jacobsson Spårhundenpriset för bästa svenska ungdomsdeckare 2006. Uppföljaren Afrodite och sveket har också blivit mycket uppskattad och nu är det dags för tredje delen i serien.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.