Jag skulle vara oerhört tacksam om någon kunde hjälpa mig finna information samt bilder om Finlands järnväg, eller om historian om banverket. När kom de första…

Frågan ställd

Jag skulle vara oerhört tacksam om någon kunde hjälpa mig finna information samt bilder om Finlands järnväg, eller om historian om banverket. När kom de första tågen, hur ser de ut? Mellan vilka städer drogs banorna?

Tack på förhand!

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Hej!
Tack för tacket!
Kanske du finner den bästa informationen om Finlands järnväg eller banverkets historia och bilder i boken Kokoelmasta erikoismuseoksi 1898-1998 - Suomen rautatiemuseo sata vuotta. I boken av Markku Nummelin Juna suomalaisessa maisemassa - Trains in the Finnish Landscape finns det fakta och fina färgbilder om Finlands järnvägshistoria på 1980- och 1990-talet. - I boken Nordens järnvägar 1978 finns det fakta och bilder om Finlands banverk på 1970-talet. - I den jättestora Boken om tåg av C. Hamilton Ellis finns det fina bilder om tågets historia i olika länder - också i Finland. I Suuri raideliikennealbumi - Stort album om spårbunden trafik finns bilder från Finland och andra länder. - I biblioteket finns det också en fin bilderbok av John Coiley. Den heter Tåg.
Tyvärr är det mesta om Finlands järnvägar på Internet på finska.
Materialets tillgänglighet finner du i HelMet-mediadatabas på adressen http://www.helmet.fi/ .

3 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.