Hela folket läser

Hela folket läser.

Så här deltar du i sommarens Hela folket läser –kampanj

Under högsommaren har man igen tid att läsa e-böcker i lugn och ro. Biblioteken och förläggarna erbjuder några e-böcker att läsa samtidigt överallt i Finland. Du kan t.ex. utmana hela släkten att läsa böckerna, eftersom böckerna kan läsas av ett obegränsat antal samtidiga läsare under kampanjen Hela folket läser.

  • ZOO: Virala genier, Ted Forsström och Kaj Korkea-aho (Förlaget M)
  • När sommarvinden leker, Siri Gustafsson (Saga)
  • Paikka hyvässä perheessä, Helena Streen (Minerva)
  • Nuorgamin vettä, Helena Waris (Like)
  • Pintaremontti, Miika Nousiainen (Otava)
  • Nelimaan tarinat / Valkeantuoja, Elina Rouhiainen (Minerva)
  • Mia ja valkoinen leijona, Prune de Maistre (Minerva)

Hela folket läser -böckernas pärmbilder.
Bland Hela folket läser –kampanjböckerna finns läsning både för barn och vuxna.

Kampanjböckerna hittar du den 28.6 i ditt eget biblioteks e-bibliotekstjänst. Böckerna hittar du antingen på ingångssidan i det egna bibliotekets e-bokstjänster. För att låna böckerna behöver du bara ditt eget biblioteks bibliotekskort och en PIN-kod kopplad till det, nätförbindelse och en enhet lämpad för att läsa. Du behöver inte bry dig om lånetider, eftersom lånen återlämnas automatiskt efter att lånetiden gått ut.  

Böckerna går att låna samtidigt av alla under hela kampanjen 28.6–30.7.2021. Både finskspråkigt och svenskspråkigt marknadsföringsmaterial för kampanjen finns i Biblioteken.fi:s materialbank (svenskpråkigt material och finskspråkigt material). Med hjälp av banners och bilder kan du i sociala medier och på webbsidor berätta om möjligheten att läsa e-böckerna. Det lönar det sig att styra intresserade till det egna bibliotekets e-bokstjänst. 

Mer information:

 

Minerva.   Like.   Otava.   Förlaget.    Saga Egmont.

 

Tiedosto