Koko kansa lukee -kampanja 16.3. - 5.4.2020

Aiemmilta vuosilta tuttu Koko kansa lukee -kampanja alkaa maaliskuussa. Kirjastojen ja kustantajien yhteistyössä toteuttaman kampanjan aikana lähes minkä tahansa suomalaisen yleisen kirjaston kortin haltija voi tutustua kolmeen e-kirjaan ilman rajoituksia. Kampanjakirjoista yksi on suomenkielinen nuorille suunnattu ja kaksi aikuisille, suomeksi ja ruotsiksi.

Kampanjakirjat löytyvät osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. E-kirjastosta löytyy myös paljon muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.

Koska kullakin kirjastolla on omat e-kirjavalikoimansa ja yhtäaikaisia lainausoikeuksia on rajallinen määrä, normaalioloissa e-kirjaan ei aina heti pääse käsiksi. Yksi kampanjan eduista lainaajalle onkin varausjonon välttäminen. Tavoitteena on myös madaltaa kynnystä e-kirjojen käyttöön sekä edistää kirjastojen ja kustantajien yhteistyötä.

Kampanjakirjoja voi käyttää monella tapaa: oman kirjaston sivujen kautta tai e-kirja-sovelluksilla (Ellibs tai Biblio, ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta), samaan tapaan kuin avaisi nettisivun. Kirjat voi myös ladata omalle laitteelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Kampanjan markkinointiaineistot

Tulossa on myös tutut markkinointiaineistot lasten, nuorten ja aikuisten Koko kansa lukee -kirjoista kirjastot.fi:n materiaalipankin kautta:

• Facebook-kansikuva
  • nettibanneri esim. Finnan-karuselliin
  • juliste (A3/A4)
  • video, jonka voi upottaa näkymään omille sivuille Kirjastokaistalta (kampanjavideo päivittyy automaattisesti niiden kirjastojen sivuille, joilla on sivuillaan kirjallisuusupoke)
  • Facebook-video, jota voi jakaa Kirjastokaistan Facebookista

Marja Hjelt, e-informaatikko, Helsingin kaupunginkirjasto