Kirjastokaistalla myös artikkeleita ja bloggauksia

Kirjastokaistalla on paitsi videoita ja audioita myös artikkeleita ja bloggauksia. Uusimpana julkaisuna on Kirjastokaistan kumppanit esittelyssä -sarjan 7. osa, jossa pääsemme tutustumaan Helsingin kaupunginkirjastossa työskentelevään pelikasvatuksen asiantuntija Heikki Marjomaahan, jonka kanssa Kirjastokaista on tuottanut Pelin paikka LIVEä.

Löydät kaikki artikkelit Kirjastokaistan etusivun keskeltä Valokeilassa NYT -lohkosta. Siellä on juttuja, joilla taustoitetaan Kirjastokaistan ohjelmia ja nostetaan esille ajankohtaisia teemoja. Löydät sieltä myös Kirjastokaistan blogit.

Kirjan jäljillä -blogi
Blogi vie sanan mukaisesti kirjojen jäljille. Kirjastokaistan tuottaja ja toimittaja Riitta Taarasti kertoo lukemistaan kirjoista ja siitä millaisia jälkiä lukukokemukset ovat jättäneet. Jokaiseen bloggaukseen on liitetty myös video, jossa kirjan kirjoittanut kirjailija vie teoksen jäljille. Osassa videoita kirjailija kertoo kyseisestä teoksesta haastattelussa, osassa kirjailija lukee teostaan tai kyseessä voi olla joku muukin yhdessä tekemämme ohjelma. Tervetuloa Kirjan jäljille!
Kirjan jäljillä -blogi

Kirjastokaistan kumppanit esittelyssä -sarja

Sarjassa esitellään videoita tuottavia yhteistyötahojamme, joiden ohjelmia voi katsoa myös Kirjastokaistalta. Esittelyssä on myös niitä kumppaneita, jotka ovat mukana tuottamassa kanssamme Kirjastokaistan ohjelmia omalla panoksellaan. Lue haastattelut ja tutustu tekijöihin tuotantojen takana.
Kirjastokaistan kumppanit esittelyssä -sarja

Tekniikkablogi
Blogi avaa Kirjastokaistan tuotantoja teknisestä näkökulmasta. Kirjastokaistan kuvaajat Panu Somerma ja Mikko Helander kertovat bloggauksissa striimiratkaisuihin, kameroihin ja muuhun tekniikkaan liittyviä vinkkejä omien kokemusten kautta.
Tekniikkablogi

Cult24 Magazinen kirjastokolumnit
Kirjastokolumnit julkaistiin alun perin Cult24 Magazinessa, joka on vuosina 2012–2014 ilmestynyt suomalainen kulttuuriin painottunut ilmaislehti. Kirjastokaistan tuottaja ja toimittaja Riitta Taarasti kirjoitti lehteen kolumneja, jotka ovat "arkistoituna" tallessa ja luettavissa Kirjastokaistalta. Lehteä jaettiin ilmaiseksi noin 140 telineestä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla ja sen painos oli 30 000 kappaletta. Lehden rinnalla sitä täydentämässä oli verkkosivusto Cult24.fi. Lehti lakkautettiin kesäkuussa 2014.
Cult24 Magazinessa julkaistut kirjastokolumnit

Kaikki artikkelit ja bloggaukset:
Kaikki Valokeilassa NYT -artikkelit

Kirjastokaista / Kirjastot.fi