10? kirjastosta -sarjan aloittaa Santeri Kinnunen

Meillä on mukavaa kerrottavaa. Kirjastokaistalla alkoi uusi ”10? kirjastosta” -sarja, jossa tulemme näkemään ja kuulemaan kiinnostavia vieraita. Sarjan ensimmäisenä vieraana on näyttelijä Santeri Kinnunen.

Sarja tulee vuosina 2015-2019 tekemämme ”Kolme kysymystä kirjastosta” -sarjan tilalle. Uusi sarja on päivitetty versio edeltäjästään. Samaa on edelleen se, että tapaamme julkisuudesta tuttuja henkilöitä ja tuotamme tapaamisista lyhyitä videoita kirjastojen sivuille upotettavaksi ja some-jakoon. Myös se pysyy ennallaan, että suomenkielisiä osia julkaistaan noin kerran kuussa ja ruotsinkielisiä joka toinen kuukausi.

Uutta puolestaan on, että kysymyksiä on enemmän, mutta ne ovat sellaisia joihin vieraamme vastaavat yhdellä sanalla tai parilla lauseella. Enää niissä ei ole muistoja ja tarinoita, jotka kiinnittyvät tiettyyn kirjastoon, vaan nyt keskiössä on vieraamme. Tällä varmistamme, että jokainen kirjasto voi tuntea videot omakseen.

Osa kysymyksistä on samoja osasta toiseen, mutta jokaiselle vieraalle on myös omia kysymyksiä. Mitä sinulla on yöpöydälläsi? Mikä elokuva on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen? Mikä on parasta kirjastossa? Paperi- vai e-kirja? Muun muassa nämä paljastuvat Santeri Kinnusen videosta.

Ne kirjastot, joilla on ollut sivuillaan ”Kolme kysymystä kirjastosta” -videoupokepaikka, saavat automaattisesi nämä uuden sarjan osat sivuilleen näkyviin sitä mukaa, kun julkaisemme uusia osia. Jos kirjastonne sivuilla ei vielä ole upokepaikkaa, niin ottakaa puheeksi päästäisittekö julkisuudesta tutut henkilöt lyhyissä videoissa teidänkin sivuillenne. Me toivomme sitä vahvasti, sillä siksi me tätäkin sarjaa teemme.

Sarjan ensimmäinen osa Kirjastokaistalla:
10? kirjastosta – Santeri Kinnunen

Facebookissa kannattaa jakaa sieltä löytyvää versiota videosta. Uudet osat huomaatte helpoiten tykkäämällä Kirjastokaistasta Facebookissa.
Kirjastokaistan Facebook

Palautetta ja toivomuksia saa aina laittaa. Samoin tuon upokepaikan perustamisessa autamme mielellämme. Koodi tarvitsee laittaa sivuille vaan yhden kerran. Sen jälkeen uusi julkaistu video ilmaantuu sivuillenne tuolle videopaikalle automaattisesti.

Kirjastokaista / Kirjastot.fi
Riitta Taarasti