SOMMARJOBB 2020 – Hangö stadsbibliotek

Vi söker en sommararbetare med biblioteksfunktionärsuppgifter till Hangös huvudbibliotek för perioden 1.6 – 28.8. Det av havet omgivna Hangö är Finlands sydligaste stad med 8400 invånare. Staden är tvåspråkig.

Biblioteket är en del av Helle-biblioteken, som består av 12 nyländska kommuner. Vi använder bibliotekssystemet Koha. Vi betjänar våra kunder både på finska och svenska.

Tilläggsuppgifter om biblioteket:

Arbetets beskrivning

Till biblioteksfunktionärens uppgifter hör förutom kundbetjäning även skötsel av materialbeståndet samt övriga biblioteksrelaterade uppgifter.

Vi söker dig som är ivrig, har en god samarbetsförmåga och kan arbeta flexibelt med olika kundgrupper. Kunskaper i engelska ses som merit.

Anställningsvillkoren bestäms enligt det allmänna kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet (AKTA).

Arbetet är tvåskiftesarbete och innefattar även veckoslutsturer.  Arbetstiden är 36 h 45 min i veckan.

Behörighetskraven är yrkesexamen inom informations- och bibliotekstjänst eller lämplig högskoleexamen.

Tilläggsinformation ges av: bibliotekschef Milla Kuronen, milla.kuronen@hanko.fi, 040 135 9382.

Ansökningarna

Ansökningstiden går ut 2.3.2020 kl. 16.00. Ansökningarna kan skickas per epost till milla.kuronen@hanko.fi eller per brev till adressen Hangö stadsbibliotek/Milla Kuronen, Berggatan 3 – 5, 10900 Hangö.

Hangö
Nyland