Onko kirjastollasi esteettömyyteen tai saavutettavuuteen liittyvää materiaalia?

Tarvitsisin tietoa:

Olen menossa kertomaan valtakunnalliseen tilaisuuteen kirjastojen esteettömyyteen/saavutettavuuteen liittyvästä työstä. Yleisönä on valtakunnallisia, erityisesti vammaisten oikeuksiin liittyvien intressiryhmien edustajia. He pyysivät kertomaan Yleisten kirjastojen saavutettavuussuosituksesta ja siihen liittyvästä työstä. Nyt kaipaisin käytännön esimerkkejä.

Onko kirjastollasi:

- esteettömyyteen tai saavutettavuuteen liittyvää ohjelmaa, projektia, toimintaa?

- onko esitysmateriaalia: kuvia, ppt-materiaalia, yms., jota voisin käyttää esityksessä?

Olen kuullut, että eri alueilla on teemaryhmiä, koulutuksia ja projekteja tähän liittyen. Laittakaa minulle tietoa ja esimerkkejä. Käyttäisin esityksessä ja kenties saisimme samalla myös tähän liittyvää "vertaistukimateriaalia". Keräisin helmikuun aikana.

Terveisin

Päivi Litmanen-Peitsala

Projektipäällikkö, Yleisten kirjastojen digihanke (myös muu kuin digiasia kiinnostaa tässä yhteydessä)

Kirjastot.fi