Flerspråkiga Mumin-planscher om läsningens betydelse

Nu kan man fritt ladda ner Mumin-planscher och annat material som uppmuntrar familjer till högläsning. Materialet är avsett för bibliotek och andra allmännyttiga aktörer. Planscherna finns på sju olika språk: svenska, finska, nordsamiska, engelska, estniska, arabiska och ryska. Det är fritt fram att skriva ut eller trycka och hänga upp planscherna i bibliotekens och deras samarbetsparters utrymmen. Planscherna innehåller texten Vi läser tillsammans, vi växer tillsammans.

Specialuppdraget Erte vid Seinäjoki stadsbibliotek har varit med och skapat planscherna. Även Rovaniemi stadsbibliotek/Samebiblioteket har bidragit med texter.

Materialet har producerats av Moomin Characters Ab och de är en del av projektet Från A till Ö med Mumin #MoominABC.

Det flerspråkiga materialet kan laddas ner och skrivas ut från projektets hemsida. På hemsidan finns även en Mumin-utställning om känslor och läsning: moom.in/abcutstallning samt pysselmaterial: https://www.moomin.com/sv/blogg/gratis-utskrivbara-muminabc-aktivitetsblad/#064b0642 som är fria att användas.

Specialuppdraget Erte vid Seinäjoki stadsbibliotek