Fortbildning och seminarier

Webbinariet Läsrörelse i familjerna

Kan följas på nätet

Hur fick vi läsrörelse i familjerna?  

Borgå, Högfors och Lojo bibliotekens gemensamma projekt “Läsrörelse i familjerna” närmar sitt slut och det börjar vara dags för en slutrapport. Vad allt hann vi göra under dessa dryga två år för att inspirera barnfamiljer till läsning?  

Vi har gjort broschyrer, haft pop up-bibliotek, läst sagor annanstans än på bibliotek, samlat ihop bokkassar, ordnat ett webbinarium för föräldrar om vikten av läsning, fixat en sagostafett och spelat in videor.  

Välkommen till ett webbinarium den 28 oktober kl. 13–15 där vi berättar hur allt detta gjordes! På programmet finns även en föreläsning om värdet av att läsa för småbarn. Föreläsningen hålls av bibliotekspedagog Lena Sågfors från Seinäjoki stadsbiblioteks specialuppdrag.  

 

Program  

13–13.05 Välkommen till webbinariet
13.05–14 Så här skapade vi läsrörelse i familjerna. Melina Aremaa, Lojo stadsbibliotek
14–14.45 Ett barn behöver ord och sagor för att växa. Därför är det viktigt att läsa för barn. Lena Sågfors, Seinäjoki stadsbibliotek
14.45–15 Frågor, svar, diskussion  

 

Anmälan  

Anmäl dig till webbinariet Läsrörelse i familjerna senast på tisdagen den 26 oktober. Vi sänder länken till webbinariet till de anmälda. Webbinariet spelas inte in. 

> Anmälningsblanketten

Ort
Borgå, Högfors & Lojo
Plats
Teams
Börjar
Slutar
Organisation
Borgå, Högfors och Lojo bibliotek
Kontaktperson
Anne Suvanto
Telefon
0406637588
Fortbildningens eller seminariets tema