Hufvudstadsbladet

4 träffar. Visar 1–4 träffar.
Fråga Läst Betyg Besvarad Öppna Svar
Jag söker en artikel publicerad i Hbl i augusti 1997 med rubrik Esbo först med äldreråd. Artikeln är försedd med en bild. 161 Du kan hitta artikeln i Nationalbibliotekets samlingar mikrofilmad. Nationalbibliotekets sök https://kansalliskirjasto.finna.fi/?lng=sv
Varför har ni inte dagstidningen HBL i er internätlista? 746 Kan det var så att du använt förkortningen HBL när du letat efter tidningen på Helmet.fi ? För att hitta tidningen måste du skriva ut ”Hufvudstadsbladet”. Då ser du till vilka bibliotek tidningen kommer som papperstidning. Om du vill läsa tidningen elektroniskt på biblioteket, kan du gå via Helmets e-material, sedan klicka vidare till tidningar och sedan till länken” e-press”. Om du vill läsa tidningen hemma kan du gå till väga på samma sätt men då välja länken ”pressdisplay”.
Statsminister Cajander höll ett beramat tal i Helsingfors mässhall den 23 november 1939, som lustigt nog finns på engelska på Nätet: http://www.histdoc.net… 1089 I Helsingfors stadsbiblioteket finns det Hufvudstadsbladet som mikrofilm. Det är möjligt att få kopior om mikrofilm som fjärlån. Fjärrlånebeställningarna görs av biblioteken. Gå till din egen biblioteken och fråga efter fjärrlånemöjligheter.
Var kan man hitta arkiv med gamla Hufvudstadsblad, nämligen från år 1939? 2431 Gamla Hufvudstadsblad kan man läsa i tidningsläsesalen vid Helsingfors universitet. Alla gamla tidningar finns som mikrofilm. Om man vill ta kopior är det bäst att reservera en maskin med kopieringsapparat. Telefonnumret till tidningsläsesalen: 09-19122743 kl. 9-16 Om du bara är intresserad av enskilda artiklar i gamla Hufvudstadsblad kan du kontakta Brages Pressarkiv, http://www.bragespressarkiv.fi/index.html.