Okänd soldat

3 träffar. Visar 1–3 träffar.
Fråga Läst Betyg Besvarad Öppna Svar
Har en fråga gällande ordspråket "Ei saa jäädä tuleen makaamaan" från Tuntematon sotilas, har inte tillgång till den svenska versionen och borde få den svenska… 780 5.1.2018 Löjtnant Autios replik från Nils-Börje Stormboms översättning (1955): På inga villkor får ni bli liggande i fiendens eld. Kariluotos upprepning för sig själv: Inte ligga i elden... (sidan 58).
Jag har en citat från Väinö Linnas Okända soldat på finska, och skulle behöva det på svenska:Taitaa olla tarpeellista vähän selittää. -Kun minä, meinaan, olen… 1725 6.3.2017 Här är citaten på svenska. Översättningen är av N.-B. Stormbom: "Jaa. Jag borde kanske förklara några saker. Jag menar, jag som har varit med om det förut. Det är egentligen ingen konst, bara man minns att ta det lungt." (2000, sidan 49)
Hejsan, jag har ett citat ur Väinö Linnas Tuntematon sotilas på finska och jag söker det nu på svenska. Det är en replik av undersergeant Lahtinen: ”Ne on… 2555 12.5.2013 I en översättning av N.-B.Storbom (Okänd soldat, Wahlström & Widstrand, 1978) säger Lahtinen så här (fjärde kapitlet, på sidan 109): "Tror. Di tror ingenting. Di vet. Di har räknat, dedäran, kalorinerna eller vad fan det heter, som ska finnas i maten. Gå och klaga så får du si att di sticker en uträkning under näsan på dej som bevisar att du int kan va hungrig. Och för resten. Man törs ju int klaga. Minn du int hur det gick för Isoaho."