biblioteksservice

7 träffar. Visar 1–7 träffar.
Fråga Läst Betyg Besvarad Öppna Svar
Förfallodagspåminnelserna som kommer på epost innehåller inte längre låntagarens namn i brevet. Då jag har epostadressen till mig som vårdnadshavare för… 133 Det finns kanske inga planer på att sätta namn tillbaka. Det handlar om datasäkerhet.  Ni kan ge feedback här för ett mer fullständigt svar https://www.helmet.fi/sv-FI/Helmetfeedback(92768)
Har ni månne boken PERSONERNA av Rainer Alander på biblioteket i Grankulla? Om inte, går det att få fram den? 176 Det finns bara ett exemplar av den här boken och det ligger i Böle bibliotek. Ni kan logga in och beställa boken till Grankulla bibliotek   här: https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1132005__Spersonerna%20al… Bibliotekets personal kan också färdiggöra beställningen när ni besöker biblioteket nästa gång.      
Lånet av en av böckerna jag har lånat går ut idag, 15.7. Den är reserverad, så jag kan inte förnya lånet. MEN i den här hettan får jag inte gå ut pga min höga… 140 Tack för mailet. Vänligen ta kontakt till biblioteket redan innan ert besök om mögligt. Jag kann skicka er kontaktinformationen till biblioteket i nästa mail. Men i varje fall det är alltså möjligt för oss att se mellan fingrarna till måndag. Trevligt veckoslut! 
Kan jag och hur kan jag lyssa på ljudböcker via Helmet med mitt VASKI-kort? 670 Med VASKI-kortet har du tillgång endast till VASKI-bibliotekens material och service. För att lyssna på Helmet-bibliotekens ljudböcker behöver du Helmets bibliotekskort och en pin-kod. Du kan få ett bibliotekskort i alla huvudstadsregionens Helmet-bibliotek genom att uppge din adress och visa ett identitetsbevis försett med fotografi och personnummer. Information om Helmet-bibliotekens e-tjänster samt övriga service hittar du på Helmets hemsidor: http://www.helmet.fi/sv-FI
Finns det något ställe i Raseborg där man kan använda sin bärbara dator. Vi skall hyra en stuga i Ekenäs, Kopparö på Skärlandet och i stugan finns inte adb-… 881 T.ex. i Ekenäs Bibliotek ni kan använda era bärbara datorer, där finns ochså V-lan (trådlösa nätverket).
Har Ni bibliotekarier något bra litteraturtips som redogör för områdena "Biblioteksteknik" och "Biblioteksverksamhet"? Strävan är att materialet skulle ge mig… 1532 Jag rekommenderar, att Ni bekantar Er med web-sidor av Institutionen för informationsförvaltning vid Åbo Akademi: http://www.abo.fi/fak/esf/bii/studier_frames.htm I delen kursfordringar http://www.abo.fi/fak/esf/bii/kursfordringar.htm hittar Ni litteraturlistor. Om Ni är speciellt intresserad av klassifikation och organisering av material, rekommenderas följande böcker: 1. Benito Miguel. Kunskapsorganisation. Borås: Taranco, 2001. 2. Marcella Rita & Newton Robert. A new manual of classification. Gower, 1994. 3. Aitchison Jean, Gilrichrist Alan & Bawden David. Thesaurus contstruction and use: a practical manual. 3. ed. London: Aslib, 1997. 4. Foskett Anthony C. The subject approach to information. 5. ed. London: Library...
Jag tänker fråga er om ni har thairomansböcker? Eller annan böcker som skriva på thai. Kan jag lånar böcker av er via annan bibliotek? 1070 Ifall du önskar låna böcker skrivna på thai,romaner eller facklitteratur, råder jag dig att kontakta ditt närmaste kommunala bibliotek. Där kan de beställa böcker på Thai som fjärrlån från Helsingfors stadsbibliotek, som fungerar som centralbibliotek för hela landets kommunalbibliotek ,och bl.a lånar ut material på olika språk.