bokserier

4 träffar. Visar 1–4 träffar.
Fråga Läst Betyg Besvarad Öppna Svar
Bokserie som handlade om olika mytologier? 17 Skulle serien vara densamma som den finska versionen Maailman taruaarteet? Länk Antikvaari.fi Delar av serien verkar finnas på svenska också, när man söker på författare.
Jag söker en Svensk bok/bokserie jag läste i skolan mellan 2009-11. Huvudkaraktären var en pytteliten rödhårig pojke med ett ekollon på huvudet. 131 Jag undrar om det är Trulle-serien av Anne-Marie Bryntse. Åtminstone har den en rödhårig pojke med ett ekollon på huvudet och serien har en bokstavsbok, lärarbok och en arbetsbok.
Jag söker en bok som jag läste i 3an. Det handlade om en adopterad tjej från Nicaragua. Det var en bokserie och vi får följa henne från när hon var ett barn… 371   Hei, Du menar sannolikt Annika Holms bokserie on Tomi. Skildringen om den första boken säger: "Tomi kommer från Nicaragua till Sverige för att bo med sin nya familj. Hon är tio år när hon kommer till Sverige. Livet i adoptivfamiljen blir inte riktigt som hon tänkt sig. Det är ett stort, jättestort, steg att byta land och liv. Och språk. Men Tomi kämpar sig fram och det gör även hennes nya familj." Det finns tre böcker i den här serien: Snöänglarnas land, Törnrostaggarnas tid och Adjö, adios! Jag måste hem.
Jag söker efter en bok serie som består av 6 delar. Kommer tyvärr inte ihåg titel eller författare. Och inte heller namnet på huvud karaktären. Böckerna… 226 Tyvärr har vi inte fått reda på bokserien du frågade efter. Kanske är det värt att fråga också  av svarstjänst från Sveriges bibliotekarier, Bibblan svarar: http://bibblansvarar.se/