En kompis till mig går första året på gymnasiet och har en inlämningsuppgift som ska handla om "svenspråkig litteraturhistorie". Jag undrar om jag skulle kunna…

Frågan ställd

En kompis till mig går första året på gymnasiet och har en inlämningsuppgift som ska handla om "svenspråkig litteraturhistorie". Jag undrar om jag skulle kunna få liter hjälp med förklaring om var jag kan hitta en förklaring till vad detta innebär och var jag sedan kan söka efter inforamtion om t.ex. författare inom det och om olika genrer, de olika -ismerna. Undrar också om modernismen är ett samlingsord för alla ismerna t.ex. futurism, exeptionism mm, så att jag kan försöka hjälpa tjejen att förstå hur hon kan lägga upp och söka efter saklig information.

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Jag ber om ursäkt att svaret är försänt. I Wikipedia, en www-encyklopedi, finns det bra artiklar om både svensk och finlandssvensk litteratur och också om svenskspråkiga författare.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Svensk_litteratur
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_över_svenskspråkiga_författare

En bra bok för din kompis är Göran Häggs bok Den svenska litteraturhistorien. Kanske är det också bra att gå till hennes hembibliotek och fråga vad annat har de där. Det finns ganska många bra böcker om svensk litteratur.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.