Info om tjänsten

Fråga bibliotekarien är de finländska bibliotekens gemensamma tjänst. Vi svarar på dina frågor i nästan 90 bibliotek. Bland svararbiblioteken finns stads- och kommunbibliotek, specialbibliotek och informationstjänster. En lista över svararna finns på sidan Bibliotek som deltar.

Frågor och svar

Vi svarar på frågorna inom tre vardagar. Vi skickar svaret till den e-postadress du uppgett. Kontrollera att adressen är rätt stavad och att din brevlåda inte är full. Kontrollera också din skräppost, svaret kan ha filtrerats bort. Vi använder din e-postadress endast till att svara på din fråga.

Om du vill styra din fråga till ett specialbibliotek, välj ämne. 

Vi vill veta din hemkommun för att kunna styra din fråga till ditt närmaste bibliotek.

Svaret du får är en sammanställning av de informationskällor som hittats av en informationsexpert. Informationen i svaret använder du på eget ansvar.

Frågorna behandlas konfidentiellt. Dina kontaktuppgifter används bara till att svara på din fråga. Registerbeskrivning i enlighet med personuppgiftslagen.

Sök bland tidigare svar

Frågorna och svaren publiceras vanligtvis i tjänsten Fråga bibliotekarien. Uppge inte dina personuppgifter i Fråga-fältet, eftersom innehållet i fältet publiceras som sådant. Om du vill uppge personliga uppgifter, skriv dem i fältet Precisering vars innehåll inte publiceras. Vanligtvis publicerar vi också bilder som skickats in.

I tjänsten Fråga bibliotekarien har vi svarat på frågor ända sedan år 1999. Du kan bläddra bland alla de här svaren eller söka efter dem med sökfunktionen. Det finns också en ämnesordslista, som du kan använda. Om det är något du vill rätta eller anmärka om i något av svaren, kan du skicka respons till redaktionen på adressen redaktionen@biblioteken.fi eller skriva en kommentar. Vi tar gärna emot också annan respons.

Biblioteken.fi svarar för tekniken och upprätthållandet av tjänsten Fråga bibliotekarien. Biblioteken.fi svarar också för tjänstens redaktionella politik.

Redaktionen för Biblioteken.fi
Ansvarig planerare för Fråga bibliotekarien
Nina Granlund
redaktionen@biblioteken.fi