Jag måste fråga då jag inte kan släppa minnet av två barnböcker jag läste när jag var liten. Kommer tyvärr inte ihåg så mycket om dem så är rätt säker på att…

Frågan ställd

Hej! Jag måste fråga då jag inte kan släppa minnet av två barnböcker jag läste när jag var liten. Kommer tyvärr inte ihåg så mycket om dem så är rätt säker på att dem inte går att hitta..
Men iallafall, den första är en kort bok för mindee barn om en pojke vars två äldre storebröder har fått tag på en massa äpplen men som inte vill dela med sig till lillebroren. Det slutar med att dem får ont i magen. Har för mig att boken är svart och vit, förutom äpplena som är röda.

Den andra boken vet jag mindre om och handlar om en flicka, en väderkvarn och en man i en lång rock? Det händer något med väderkvarnen, tror att det blir storm, och mannen stoppar den har jag för mig. Som sagt, inte så mycket att gå på men värt att prova! Jag läste böckerna under sent 90tal eller tidigt 00tal.
Tack!

Svar

Besvarad

Den första boken är en liten dansk bilderbok, författad och illustrerad av paret Bengt och Grete Janus Nielsen, sedermera Bengt och Grete Janus Hertz. Bokens namn är "Strit" och den har utkommit i flera upplagor och översättningar. Första upplagan 1943, senast kända 1982. Den kan köpas från t.ex.Bokbörsen m.fl nätbokhandlar.  --Den andra boken har vi inte lyckats spåra. Tillsvidare åtminstone. Med vänlig hälsning. Leena Laakso

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.