Rubrik
Finns det eller har funnits ett projekt i Finland där bibliotekarier eller biblioteksanställda arbetade professionellt med att förbättra kvaliteten på…

Frågan ställd

Finns det eller har funnits ett projekt i Finland där bibliotekarier eller biblioteksanställda arbetade professionellt med att förbättra kvaliteten på Wikipedia? Var det svenska eller finska WP? Finns det dokumentation på internet om projeketet?

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Vi har flera biblioteksprojekt inom Wikipedia, men någon allmän förbättring på kvaliteten på Wikipedia har jag inte hört om. Däremot hade vi på Biblioteken.fi ett projekt, där vi planerade att bibliotekspersonal skulle samla författarkunskap till Wikipedia, och på så sätt förbättra kunskaperna om författare i den finska Wikipedian. Projektet har lite förvandlats eftersom ett nytt litteraturprojekt startades i Åbo, som har utvidgats till ett nationellt projekt. Däremot har vi publicerat en Bibliotekswikipedia, http://wiki.kirjastot.fi/index.php/Main_Page , som innehåller information om biblioteksprojekt och diskussionen om det som skrivits inom LitteraturWikin.

1 röster
Fann du informationen nyttig?
Ämnesord
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.