Försöker hitta en bok jag älskade som litet barn. Letade alltid upp den på biblioteket. Visste att den hade en gul rygg så kollade alla gula ryggar tills jag…

Frågan ställd

Försöker hitta en bok jag älskade som litet barn. Letade alltid upp den på biblioteket. Visste att den hade en gul rygg så kollade alla gula ryggar tills jag fann den.
Handlade om ett barn som slutade med napp och på natten var hon så ledsen för att nappen inte var där. Och att någon av föräldrarna hade lagt den högt upp på ett skåp. Tror hon försökte få ner den därifrån.
Vill minnas att det var en bok i liggande A4-format, omslaget var, som sagt, gult. Med en napp på i typ rött eller orange (?).
Ganska säker på att den hette Nappen, för jag brukade senare söka på boken i äldre ålder (fr ca 10 år fram till idag, men då var boken troligen borta, för den stod i något år som utlånad, men med ett återlämnings-datum på typ 1994. Dvs den lämnades aldrig tillbaka.

Svar

Besvarad

Det finns en bok som heter Nappen, skriven av Susanne Marko, med bilder av Gittan Jönsson, utgiven av Alfabeta år 1992. Tyvärr har vi inte boken här i biblioteket så jag vet inte ifall den har en gul rygg eller vad boken handlar om.

Sedan finns det en bok som heter Nannas sista napp, skriven av Niels-Henrik Andreassen, utgiven av Opal år 1983. Den hade vi i biblioteket så jag kunde läsa hur berättelsen går. I boken vaknar flickan på natten utan sin napp men hittar den sedan högt uppe på ett skåp. Dock har inte boken en gul rygg men den är annars väldigt gult illustrerad inne i boken.

1 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentarer

Det var Nannas sista napp! Jag blev tårögd när jag läste ditt svar! Du anar inte hur jag försökt hitta denna bok! Nu ska jag bara finna mig ett begagnat exemplar så den kan få komma hem till mig och kanske får mina barn låna boken av mig! ;)
Jag kan inte beskriva med ord hur tacksam och glad jag är! Tack! <3

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.