Jag är på jakt efter en sagosamling som jag läste på 90 talet. Så som jag kommer ihåg en var det någont typ av fågel på omslaget, kan det ha varit en häger…

Frågan ställd
19.11.2020

Jag är på jakt efter en sagosamling som jag läste på 90 talet. Så som jag kommer ihåg en var det någont typ av fågel på omslaget, kan det ha varit en häger. Gul rygg och bilderna i var detaljrika väl illustrerade. Vill dra mig till minnes att boken hade ett lite mörkare intryck än glatt. (lite åt, Where the wild things are)

JA, inte mycket att komma med men otroligt tacksam om ni kommer fram till något.

Mvh Fred

Svar

Besvarad
25.11.2020
Sist uppdaterat
25.11.2020

Bläddrade igenom våra sagoböcker, och hittade några sagosamlingar med en fågel på omslaget. Den gula sagoboken, sagor från hela världen hade två ugglor på omslaget och var gul, Hermann Hesses Sagor och legender hade en större fågel kanske trana eller häger eller någon sorts fantasifågel på omslaget. Kunde någon av dem vara den du har läst?

Försökte hitta på Boksampos bärmbildsökning, men tror nog att din bok inte finns bland resultaten med fåglar, https://www.boksampo.fi/sv/coversearch?s=f%C3%A5gel&o=title_asc, men kanske finns den här bland sagoböckerna, https://www.boksampo.fi/sv/coversearch?s=sagor&o=title_asc?

0 röster
Fann du informationen nyttig?
Ämnesord
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.