Jag blev student 1957. På penkisdagen, alltså någon gång i slutet av februari eller början av mars, fanns det en pärmbild som min klasskamrat, då XX, var på…

Frågan ställd
7.3.2012

Hej!
Jag blev student 1957. På penkisdagen, alltså någon gång i slutet av februari eller början av mars, fanns det en pärmbild som min klasskamrat, då XX, var på. Nu skulle hennes man gärna få en kopia av texterna. Månne de finns på nätet. Jag vill minnas att den fanns både i Nya Pressen och Hufvudstadsbladet. Själv har jag sparat bara en liten artikelstump, odaterad, utan källa (Fy! på mig!) som heter I DAG är det TJUT och SKRAMMELDAG!

Ni brukar vara fenomenala på att hitta sådant här. Kan jag ha tur?

Svar

Besvarad
8.3.2012
Sist uppdaterat
8.3.2012

Artikeln har publicerats i Nya Pressen den 22 februari. Ditt klasskamrats namn nämns inte i bildtexten, men i texten sägs ”Resten av namnen drunknade i livsglädjen”.

Hufvudstadsbladet skrev också om samma ämne med rubriken ”Bullersamt i snöstorm” (23.2.1957) och med en bild av penkislastbilen.

Tyvärr finns artikeln inte på nätet. Helsingfors stadsbibliotek har gamla Nya Pressen och HBL på mikrofilm. Om du vill ha kopior av artikeln och bor utanför huvudstadsregionen, kan du beställa kopior via ditt närmaste bibliotek.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.