Jag letar efter en bok jag läste många gånger under mellanstadiet, dvs 2014-2017. Boken kom ut runt då, eller bara några år tidigare i alla fall. Det var en…

Frågan ställd
12.9.2022

Hej!

Jag letar efter en bok jag läste många gånger under mellanstadiet, dvs 2014-2017. Boken kom ut runt då, eller bara några år tidigare i alla fall.

Det var en bok fylld med ”intressanta fakta” genom historien (den låg på historiehyllan om jag inte minns fel), kända/roliga citat, hade ett kapitel/en del om t. ex Sparta, osv.

Om jag kommer ihåg rätt så var författaren isländsk, men jag läste boken på svenska. Överdraget var garanterat vitt, texten röd eller svart, och jag tror den bundna delen av boken var mörkröd.

Jag har letat i åratal efter den här boken utan att lyckas, då jag dumt nog inte skrev upp titeln någonstans.

Tack i förhand!

Svar

Besvarad
12.9.2022

Skulle det kunna vara boken "30 grymma människor som förändrat världen" av isländs författare Illugi Jökulsson? Boken har utkommit år 2014. Så här beskriver utgivaren bokens innehåll : "I den här boken finns där berättelser om människor som har präglat världen på ett brutalt och fruktansvärt sätt. Boken handlar om 30 grymma människor som haft stor betydelse för hur historien utvecklat sig, och om de inte funnits skulle världen sett väldigt annorlunda ut än vad den gör idag. Hur såg deras väg till makten ut? Vad var det egentligen som hände? Och hur påverkar det oss idag."

Helmet:  https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2170705?lang=swe

1 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.