Jag letar efter två ungdomsböcker från 90 talet, en om en flicka i puberteten som träffade en manlig sjöjungfru och i slutet gick hon ner i havet och…

Frågan ställd
13.7.2023

Jag letar efter två ungdomsböcker från 90 talet, en om en flicka i puberteten som träffade en manlig sjöjungfru och i slutet gick hon ner i havet och förvandlades till en sjöjungfru, hon bodde på landet och hade en kompis som körde traktor. Den andra om ett par syskon som flyttar från en koloni på månen till en koloni av forskare som bor i hus under vattnet på havsbotten. Deras nya vän har gälar och kan andas under vattnet trots att hon är en mänsklig. Så letar jag efter en barnbok som är en afrikansk saga om en apa som klädde ut sig till lejon men till slut förstod att han inte kan bli lejon.

Svar

Besvarad
18.7.2023
Sist uppdaterat
18.7.2023

Skulle den första kunna vara Havsmannen/Vallgren Carl-Johan? Det var den enda boken där något liknande som en manlig sjöjungfru nämndes,  men den verkar vara en ungdomsbok. 

Den andra skulle kanske kunna vara Larklight, eller, De vita spindlarnas hämnd, eller, Till Saturnus och tillbaka/Reeve Philip eller Midnatt på månen/Osborne Mary Pope.

Den sista hittade inte alls, tyvärr, du kan söka i Boksampo med kombinationen apor lejon eller med sökord apor eller med sökord lejon

Kanske känner våra läsare igen någon av böckerna?

 

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.