Jag skall ha föredrag om de personer som fick nobelpris i ekonomi år 2001.Jag funderar om det finns böcker eller tidskrifter om dem?

Frågan ställd

Jag skall ha föredrag om de personer som fick nobelpris i ekonomi år 2001.Jag funderar om det finns böcker eller tidskrifter om dem?

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

I Åbo stadsbiblioteks referensbibliotek har vi ett verk av Alan Symons "Nobel Laureates 1901-2000", men boken sträcker sig tyvärr inte till år 2001.
Nobelpriset brukar däremot få mycket uppmärksamhet i tidningspressen. På stadsbibliotekets hemsida http://www.turku.fi/kirjasto/ finns en länk till bibliotekets tidskriftsförteckning http://www.turku.fi/kirjasto/linkit/lehtiluettelo/lehtilue.html
På biblioteket har du tillgång till artikeldatabaserna Artikelsök och Aleksi. Genom att trunkera(*) sökorden "Nobel" och "taloustiede" eller "ekonomi" och tillägga "2001" får du hänvisningar till artiklar i ämnet. Förutom artiklar i dagstidningar finns här också t.ex.
tidskrifterna "Forskning och framsteg", "Forum för ekonomi och teknik" och "Kansantaloudellinen aikakauskirja". Naturligtvis kan du också söka på nobelpristagarnas namn George A. Akerlof, A. Michael Spence och Joseph E. Stiglitz.
På internet får du en massa träffar såsom t.ex.
på adressen http://nobelprize.org/economics/laureates/2001/

1 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.