Jag skulle väldigt gärna se att det fanns fler rikssvenska dvd-filmer i ert utbud. Främst sådana filmer som inte gått på bio här och som inte finns att hyra på…

Frågan ställd
18.4.2012

Hej, jag skulle väldigt gärna se att det fanns fler rikssvenska dvd-filmer i ert utbud. Främst sådana filmer som inte gått på bio här och som inte finns att hyra på Makuuni eller Filmtown. Jag tänker nu speciellt på "Jag saknar dig jag saknar dig" som baserar sig på Peter Pohls och Kinna Gieths prisbelönta ungdomsroman. Har inte hittat den på biblioteket men skulle gärna önska att ni köpte in den. Finns det någon möjlighet att ni köper in den?

Svar

Besvarad
19.4.2012
Sist uppdaterat
19.4.2012

Då vi köper filmer väljer vi gärna sådana, som baserar sig på böcker. Vi prioriterar också inhemska, nordiska och europeiska filmer. Utländska filmer bör vara textade till både finska och svenska. Den film du föreslog hör till den kategori filmer vi gärna köper in. Det som försvårar anskaffningen av spelfilmer är dock att alla filmer inte får biblioteksrättigheter, dvs biblioteket får inte köpa in och låna ut filmer som inte har biblioteksrättigheter. Biblioteket kan enbart köpa filmer från sådana leverantörer som förhandlat fram rättigheterna med filmproducenterna.

Du kan sända ett inköpsförslag till biblioteket (t.ex. via hemsidan) så kan vi kolla upp med våra leverantörer ifall ifrågavarande film har biblioteksrättigheter.

1 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.