Vasa

Senaste frågorna

70 träffar. Visar 1–20 träffar.
Fråga Läst Betyg Besvarad Öppna Vastaus
Det ska ha kommit ut en ny bok om Närpes, Benvik, Kaskö eller P J Bladh. Jag vet inte namnet på boken eller författaren heller. 51 13.11.2018 Boken är Christer Bergströms bok Den äventyrliga sonen från Benvik. Förlaget är Närpes hembygdsförenings bokförlag.  
Kan man inkludera ett specialnummer av en tidskrift som en publikation av typen redigerad bok/antologi i en bibliografi ? 51 20.8.2018 Ja, det kan man. - Se t.ex. SwePub, den nationella söktjänsten för vetenskaplig publicering vid svenska lärosäten: http://swepub.kb.se/hitlist?d=swepub&q=tidskrift+tema+mat%3asam&f=ext&spell=true&hist=true&p=1   Också Julki, Helsingfors universitets referensdatabas över publikationer: Haku: tarkennettu haku = (a3)[ in Luokitus ]AND(erikoisnumero)[ in Sanahaku ] Tekijät: Tuori, Kaius.          Sorainen, Antu. Nimeke: Oikeus ja antropologia : [Oikeus-lehden erikoisnumero] / toim. Kaius Tuori, Antu Sorainen. Julkaistu: Helsinki : Oikeuspoliittinen yhdistys Demla ry, 2007. Ulkoasu: 128 sivua Sarja: Oikeus, ISSN 0356-4037 ; 2007 : 1. Luokitus: A3 Tieteellinen toimitettu tai käännetty erillisteos Laitos ja tekijät...
Vilket år ändrades färgen på flickornas konfirmationsklänning från svart till vit? 148 13.4.2018 Alborna (vita dräkter) som ägs av församlingarna togs i bruk som konfirmationsdräkt på 1960-talet. Tidigare fick pojkarna sin första mörka kostym till konfirmationen. Också flickornas konfirmationsdräkt var länge svart, men man började använda den vita färgen redan på 1800-talet och på 1910-talet var den vita färgen allmänt använd. Dock ännu på 1950-talet, t.ex. i Uleåborg, klädde sig flickorna helt i svart. Källa: Lasten juhlat rotionoista rippikouluun, toimittanut Terttu Kainola, Suomalaisen kirjallisuuden seura, 1998
Hur kan jag annullera en reserverad bok på nätet? har fått meddelande om att den kan hämtas, men jag har fått låna boken i fråga av en vän. så kommer inte att… 339 26.5.2017 Tack för din fråga! På nätet kan man inte annullera en reservation som redan står i reservationshyllan (dvs du har fått ankomstmeddelande om reservationen). Om du vill annullera reservationer som anlänt måste du ringa till det bibliotek där du ska hämta din reservation. Jag kan på basis av ditt meddelande annullera din reservation och jag tar även bort verket från reservationshyllan. mvh
Varför finns inte mer än en bok av Ramon Fransson vid Vasa stadsbibliotek? 425 27.4.2017 Biblioteket har 2 böcker av Ramona Fransson: Älskling, vi blir inte med barn (på huvudbiblioteket och Brändö) och Mord på Stenungsbadet Yacht Club (Sundom bibliotek). Du kan komma och fråga efter de här böckerna från biblioteket. Trevlig valborg!
Man kan väl inte se på nätet vilka böcker man har lånat. Men kanske ni kan se det? Jag lånade i november-december i fjol en bok om eller flera om silversmide… 330 10.3.2017 Hej! Via bibliotekets webbsida bibliotek.vasa.fi kan man skapa ett eget kundkonto och logga in med numret på bibliotekskortet och sin pinkod. Här kan man se sina aktuella lån. Om man redan returnerat lånen syns de inte längre, och vi i personalen kan tyvärr inte heller kolla upp gamla lån, då vi inte får spara lånehistoriken för enskilda låntagare.
Jag vill skicka info till Vasa stadsbibliotek-landskapsbibliotek om evenemang vid Öppna högskolan på Åland och skulle därför gärna vilja ha en e-postadress dit… 891 12.3.2015 Du kan skicka sådan info till vår informatör Susanna Saari. susanna.saari@vaasa.fi
Är det korrekt hos oss i Finland att använda "hen" i stället för han/ hon i uppsatser och rapporter? 873 14.6.2013 Det är säkert bäst att du tar kontakt med Institutet för de inhemska språken http://www.kotus.fi/index.phtml?l=sv&s=2469 för att få ett korrekt svar på din fråga.
Lite hastigt och plötsligt påkommet MÅSTE jag läsa denna bok och denna version. Jag är inte alls i närheten av ett bibliotek. Finns den att finna på nätet? … 770 26.3.2013 Tyvärr är boken inte tillgänglig i elektronisk form. Hoppas du får tag i boken på annat sätt.
Jag funderar en sådan sak,att inte råkar ni ha någonslags tidnings artikel av min morfar Gunnar Häll? Han var född i Esse och om jag inte minns fel fanns han i… 532 28.12.2012 Tyvärr hittar vi ej artikeln, men vänligen vänd dig till ngn av följande ställen med din fråga: Pedersöre kommunbibliotek bibl.pedersore@pedersore.fi, Ytteresse bibliotek ytteresse.bibl@pedersore.fi, Överesse bibliotek overesse.bibl@pedersore.fi eller Brages pressarkiv pressarkivet@bragespressarkiv.fi
Noter Finns det noter till W A Mozarts aria för sopran S'altro Che lagrime Ur operan La clemenza di Tito Med pianoackompanjemang 1013 8.10.2012 Tyvärr, vi har inte den notboken på Vasa stadsbibliotek. Om ni vill kan ni kan göra fjärrlåneansökan via vår hemsida http://www.vaasa.fi/Pa_svenska/Offentliga_tjanster/Bibliotekstjanster/L… (eller besöka biblioteket). Noten finns till exempel i Lahtis.
Jag undrar om det vid bibloteket finns boken Dialog 2 - Kunskap och världsbild skriven av Tomperi, Slotte & Hjelm (Utbildningsstyrelsen) 966 26.9.2012 Tyvärr har vi inte den boken här. Men den finns på universitetsbibliotek Tritonia i Vasa. Du kan fråga efter boken där. Här hittar du kontaktuppgifterna: http://www.tritonia.fi/?d=347&l=2
Jag söker efter två äldre lagar om andelslag och andelsverksamhet dvs 1. lagen om andelsverksamhet 10juli 1901 2. lagen om andelslag 28.8. 1954/248 Kan… 501 31.7.2012 Vi har båda lagtexter. Du kan komma och läsa dom här i huvudbibliotekets avdelning för samhälle och ekonomi. Avdelningen finns i huvudbibliotekets första våning. Om du vill, kan vi hålla lagböckerna reserverade på ditt namn på informationstjänstdisken.
Jag fick tag i en herrcykel Zenith tillverkad/såld av OY Hasselblatt, Vasa, troligen mellan 30- och 50-talet. Nu söker jag efter mer information om företaget… 1150 30.7.2012 Pä Vasa stadsbibliotek-landskapsbibliotek finns bara uppgifter var affären fanns. Vi kollade i Vasa telefonkatalog från 1947 och 1952. I Etelä-Pohjanmaan liikehakemisto 1946-1948 fanns reklam om Hasselblatt (Hasselblatt G. L. Ab Velocipedaffär Vasaespl. 16) För vidare uppgifter kontakta Landsarkivet eller Traditionsarkivet i Vasa. Mer information finns på dessa sidor på nätet (tyvärr bara på finska): http://vaasalaisia.blogspot.fi/2005/07/vaasalaiset-velot.html http://www.mrvelo.com/pyorakauppaa-vaasassa
Jag skulle väldigt gärna se att det fanns fler rikssvenska dvd-filmer i ert utbud. Främst sådana filmer som inte gått på bio här och som inte finns att hyra på… 584 19.4.2012 Då vi köper filmer väljer vi gärna sådana, som baserar sig på böcker. Vi prioriterar också inhemska, nordiska och europeiska filmer. Utländska filmer bör vara textade till både finska och svenska. Den film du föreslog hör till den kategori filmer vi gärna köper in. Det som försvårar anskaffningen av spelfilmer är dock att alla filmer inte får biblioteksrättigheter, dvs biblioteket får inte köpa in och låna ut filmer som inte har biblioteksrättigheter. Biblioteket kan enbart köpa filmer från sådana leverantörer som förhandlat fram rättigheterna med filmproducenterna. Du kan sända ett inköpsförslag till biblioteket (t.ex. via hemsidan) så kan vi kolla upp med våra leverantörer ifall ifrågavarande film har biblioteksrättigheter.
Kan jag reservera volym 8 i serien 39 clues "eldprovet" via internet eller måste jag fara till bibloteket? 528 16.4.2012 Du kan reservera på http://verkkokirjasto.vaasa.fi/Vaasa?formid=find2&ulang=swe. Det enda du behöver är lånekortsnummer och pinkod som du använder då du lånar på automaten. Om du inte har en pinkod kan du reservera genom att ringa till biblioteket 3253545 (Barn och ungdom).
Har ni boken "eldprovet" som hör till serien 39 clues (volym 10) författare margaret peterson haddix? 439 16.4.2012 Vi har den men för tillfället är den utlånad.
Jag behöver läsa kyrkans bekännelseskrifter. De finns bara delvis på nåtet. I Vasa finns ett ex av "Svenska kyrkans bekännelseskrifter" som inte går att låna… 509 8.3.2012 Vi har låneexemplar av Stora och Lilla Katekeserna samt Augsburska bekännelsen. Referensexemplaret av Svenska kyrkans bekännelseskrifter kan ges som nattlån vardagar en halv timme innan vi stänger med returnering följande dag före klockan elva eller på lördag klockan halv tre med returneringen på måndagen före klockan elva. Augsburgska begännelsens apologi finns som låneexemplar på finska i Evankelis-Luterilaisen kirkon tunnustuskirjat I-III.
Jag söker efter en bok som heter: I do not come to you by chance skriven av Adaobi Tricia Nwaubani. Jag hittar den inte i Finland men ser att den finns i… 430 31.1.2012 Boken finns endast i Malmö högskolas bibliotek, men där är den utlånad och förfallodagen är 17.02.2012. Tyvärr fanns ej uppgifter om boken är reserverad i LIBRIS. Så det kan ta upp till en månad innan boken är i Vasa Du bör fylla i fjärrlåneblanketten tex på nätet eller något bibliotek. Ifall du inte får upp länken med fjärrlåneblanketten nedan, googla: ”fjärrlån vasa”. Gå sen in på fjärrlåneblanketten och fyll i den noggrant och sänd iväg den och kolla att du får meddelande att epostmeddelandet farit iväg. Här kommer du hoppeligen in på fjärrlåneblanketten : http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageKirjasto.aspx?id=117…
Var får jag tag i uppgifter om huruvida det är möjligt att göra ett privat vägavsnitt till gårdsgata på landsbygden. Jag vill också veta vilka myndigheter som… 945 15.12.2011 Ta kontakt med den egna kommunens planläggning eller gatusektorn, möjligen också Lantmäterikontoret på ifrågavarande ort.