Jag söker en bilderbok (barn) som handlar om en flicka som är ensam och sitter och ritar en regnig dag. Hon ritar en flicka som kommer till liv och kliver ut…

Frågan ställd

Jag söker en bilderbok (barn) som handlar om en flicka som är ensam och sitter och ritar en regnig dag. Hon ritar en flicka som kommer till liv och kliver ut ur teckningen. Boken måste nog vara från sent 70-tal- början på 80. Som jag minns det så var flickan som klev ur teckningen ganska bestämd till sättet. Tror att hon var illustrerad med mörkt, långt och rakt hår och jag minns det som att hon hade glasögon. Vet inte varför men minns denna bok emellanåt och skulle önska hitta den. Hade den inte själv hemma utan den fanns på stadsbiblioteket i Umeå.

Svar

Besvarad

I den här sökningen har du resultat från Boksampo med sökorden bilderböcker och ensam flicka, https://www.boksampo.fi/sv/search/kulsa/bilderb%C3%B6cker%20ensam%20fli…. Där finns en bok som kanske kunde vara den du menar, Milena Lukesovas Flickan och regnet. Tyvärr beskrivs innehållet inte här, men jag hittade en bild på boken, https://www.tradera.com/item/341216/627727500/milena-lukesova-jan-kudla…. Eller kanske någon annan bland böckerna är den du söker? Det är möjligt att boken inte finns på bibliotek i Finland, så att du kanske kunde fråga även Umeås bibliotek.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.