Jag söker en bok som jag letat efter i många år. Det jag minns mest utav boken är en kvinna som fick kalla kårar av något som hon förklarade som sin docka…

Frågan ställd

Jag söker en bok som jag letat efter i många år. Det jag minns mest utav boken är en kvinna som fick kalla kårar av något som hon förklarade som sin docka. Dockan kom till liv och kröp upp på henne bakom ryggen varje gång hon stod vid sitt fönster i sitt sovrum. En annan del jag minns är att hon tillsammans med vänner antingen flyttat in i ett nytt hus med ett stort bibliotek eller bara besökte ett övergivet sådant.
Förståeligt om det är omöjligt att veta bara baserat på detta!

Svar

Besvarad

Tyvärr har vi inte fått reda på boken du frågade efter. 

1 röster
Fann du informationen nyttig?
Ämnesord
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentarer

Kan det vara "Amys ögon" av Richard Kennedy?

Beskrivningen stämmer inte riktigt, men det var den bok jag kom att tänka på när jag läste detta.

Det jag minns av den boken är att berättelsen utspelade sig på ett skepp, och att det fanns en docka som var obehaglig på något vis.

En annan bok som jag associerar frågan med är "Vem är rädd för Beatie Bow?" av Ruth Park. Den boken handlar kanske inte om någon docka alls.

Men det var dessa två böcker jag kom att tänka på när jag läste frågan.

Eller nu kom jag på. Det du söker måste nog vara "Agnes Cecilia" av Maria Gripe. Huvudpersonen Nora flyttar in i ett nytt hus med sin familj (en gammal lägenhet). Och får besök från det förflutna. Varje gång hon står med ryggen bortvänd känner hon närvaron av Cecilia, som levde för länge sedan. Nora får också en docka som har tillhört Cecilia. Och jag tror också att familjen har ett rum inrett som ett bibliotek. Det ramlar ut en sagobok ur bokhyllan. I boken besöker Nora och Dag också ett övergivet hus. Det måste vara den boken du tänker på.

Ha det fint!

Så här skriver förlaget Bonnier Carlsen om Maria Gripes bok "Agnes Cecila - en sällsam historia":

"Den krypande känslan av något oförklarligt, av att någon plötsligt finns bakom ryggen på henne. När kände hon den känslan för första gången? Det vet inte Nora. De mystiska stegen som hörs i våningen, de underliga telefonsamtalen, den sorgsna dockan och promenaderna till ödehusets trädgård dit hunden Ludde drar med henne så fort de går ut – vad betyder allt detta? Långsamt, långsamt börjar det gå upp för henne att någon utanför tid och rum kanske söker kontakt … " (https://www.bonniercarlsen.se/bocker/158434/agnes-cecilia-en-sallsam-hi…)

Det skulle kunna vara den boken du letar efter.

Förutom att familjen i boken "Agnes Cecila" hade ett bokrum i sin våning, så var det också så att mamman i familjen var bibliotekarie och arbetade på ett bibliotek.

Jag blir mer och mer övertygad om att det måste vara den här boken du letar efter.

En väldigt fin bok!

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.