Jag studerar instrumentpedagogik på Sibelius-Akademin (huvudämne cello) och jag ska nu börja skriva mitt kandidatarbete inom de pedagogiska studierna. I min…

Frågan ställd

Hej!

Jag studerar instrumentpedagogik på Sibelius-Akademin (huvudämne cello) och jag ska nu börja skriva mitt kandidatarbete inom de pedagogiska studierna.
I min undersökning vill jag ta reda på hur man som instrumentlärare kan undervisa sina elever på ett så jämlikt sätt som möjligt, där ingen favoriseras eller behandlas orättvist. Mina forskningsfrågor är:

Hur undervisar man jämlikt?
Hur undervisar man rättvist?
Hur stöder man olika sorters elever?
Hur inkluderar man alla i sin undervisning?

Jag skulle nu behöva samla teoretiska källor (böcker eller artiklar) som behandlar det här ämnet. Källorna kunde t.ex. behandla begrepp som jämlik undervisning, favorisering, begåvning, musikalitet, motivation, gruppundervisning och undervisning av olika sorters elever.

Nu undrar jag om ni skulle ha möjlighet att hjälpa mig att hitta böcker/artiklar? Har ni förslag på vad jag kunde låna? Gärna helst på svenska, men engelska och finska går också.

Ett stort tack för hjälpen!

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Du kan börja med tidigare avhandlingar. Du kan söka använda till exempel JÄMLIKHET eller INCLUSION som sökord 
Digitala avhandlingar från Helsingfors universitet :  https://helda.helsinki.fi/handle/10138/17738?locale-attribute=sv .  Avhandlingarna kän läsas i nätet. 

I Arto-samlingen kan du hitta referenser av artiklar.  Du kan kombinera sökord som till exempel JÄMLIKHET and UNDERVISNING
Arto-samlingen (finländska tidskriftsartiklar och böcker): https://www.kansalliskirjasto.fi/sv/tjanster/arto

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.