Jag undrar hur jag ska kunna få tag på referenser till den amerikansk-indianske författaren Sherman Alexie i Finland? Jag hade behöver få information kring…

Frågan ställd
26.6.2004

Hej! Jag undrar hur jag ska kunna få tag på referenser till den amerikansk-indianske författaren Sherman Alexie i Finland? Jag hade behöver få information kring recensioner, översättnignar av hans böcker till finska o.d.

Svar

Besvarad
28.6.2004
Sist uppdaterat
28.6.2004

Hej! Jag förstod din fråga så att du uttryckligen söker referenser till vad som givits ut av Sherman Alexies produktion på finska och vad det skrivits om honom i finska tidningar.
Den enda finska översättningen av Alexies verk jag har hittat finns i novellsamlingen Mitä ukkonen todella sanoi: amerikkalaisia nykynovelleja / redigerad och översatt av Arto Virtanen, utkommen på förlaget WSOY 2001. Boken finns till utlåning på Helsingfors och Esbo stadsbibliotek (för tillfället finns den på hyllan i Östra centrums bibliotek).
I Helsingin Sanomats online pressarkiv finns det två referencer till Sherman Alexie. De är bägge från Helsingin Sanomats kultursidor, den 16.4.1997 och 4.12.2001. För att läsa (eller kopiera) de här artiklarna kan du besöka huvudbiblioteket i Böle där de finns på mikrofilm. Du kan också gå till något av stadbibliotekets filialer, där personalen vid informationstjänsten kan kopiera artiklarna till en kostnad av 20 c/sida. De kan också hjälpa dig med att söka biografiska uppgifter om Sherman Alexie via Britannica Encyclopedia Online – en datatjänst som bara är tillgänglig via bibliotekets datorer.
Ytterligare kan du via internet gå in på adressen www.google.fi och söka på Sherman Alexie, vilket ger dig några träffar med mera information om författaren.
Av Alexies produktion för övrigt finns det på stadsbiblioteket tre engelspråkiga thrillers samt en videofilm baserad på hans verk Smoke signals.

1 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.