Söker titeln och författaren till en deckare som utspelar sig i nord-östra USA (staten New York?) kring en förskningsinstitution (neurologi? involverar…

Frågan ställd
16.10.2022

Söker titeln och författaren till en deckare som utspelar sig i nord-östra USA (staten New York?) kring en förskningsinstitution (neurologi? involverar försöksdjur, apor). Handlingen börjar när en vaktmästare upptäcker kroppen av en skolflicka i ett frys som används för döda försöksdjur. Polisen som utreder fallet är sheriffen med italiensk påbrå (förnamnet Mario?). Flera förskare förhörs utan särskilt resultat. Under tiden försvinner och sedan hittas döda flera skolflickor av afroamerikansk eller latinsk ursprung. Sheriffen försöker stoppa kidnappningarna/morden genom förstärk bevakning av skolor runtomkring orten. Romanen slutar med att förövarna visar sig vara en av förskarna och hans blinda syster som agerar som de gör som följd av en trauma från sin barndom (mördad mor och lillasyster?) Hjälp, tack!

Svar

Besvarad
21.10.2022
Sist uppdaterat
21.10.2022

Kunde det vara fråga om Dean Koontz Fånga natten, https://www.boksampo.fi/sv/kulsa/kauno%253Aateos_6857?

Du kan bläddra böcker om försvinnande barn i Boksampo, https://www.boksampo.fi/sv/search/kulsa/obj%3Asaha3%253Audd30fd02-d678-… och om forskningscentra, https://www.boksampo.fi/sv/search/kulsa/forskningscentra.

Frågeställaren hittade boken under den andra länken: Morden i Holloman av Collen McCullough. 

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.